Najnovije

APSOLUTNI REKORDER: Uhapšen pešak sa 3,89 promila alkohola u krvi

Pripadnici Policijske uprave Prijedor uhapsili su pešaka kod kojeg je utvrđeno 3,89 promila alkohola u krvi, saopšteno je danas iz ove uprave.

Dreger (Foto: MUP Republike Srpske)

Ovaj pješak uhapšen je u kontinuiranoj akciji pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na prisustvu alkohola i droge u krvi, brzini vozila i kontroli drugih prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Prema Zakonu o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske, po kolovozu je zabranjeno kretanje pešaka pod dejstvom alkohola u količini većoj od 0,8 promila.

U saopštenju je navedeno da je "presretač" na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka u mestu Kamičani, gde je ograničenje 80 kilometara na čas, evidentirao "audi" koji se kretao brzinom od 145 kilometara na čas, a na istoj deonici radarski sistem "trukam" zabeležio je da se "be-em-ve" kretao brzinom od 151 kilometar na čas.

Policijska uprava Prijedor, imajući u vidu da je za nastupajuće novogodišnje i božićne praznike očekivana pojava prekomernog konzumiranja alkohola, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju pravila i propise, ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola i poštuju ograničenja brzine radi bezbednosti svih učesnika.

Kolike su plate za popularne profesije u Nemačkoj, saznajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA