Najnovije

"UKIDAJTE TAKSE!" Trampov čovek deli packe šiptarskim političarima! Prvi na udaru Veselji!

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel regovao je na izjavu lidera DPK Kadrija Vesljija, koji je juče pozivao novoimenovanog premijera Prištine, Aljbina Kurtija, da ne odustaje od stoprocentnih taksi na robu iz centralne Srbije i BiH.

Ričard Grenel (Foto: Jutjub)

Grenel se na Tviteru obratio Veseljiju gde ga je podsetio na stav SAD o taksama.

- Kadri, SAD zahtevaju od Kosova da ukine takse od 100 odsto. To šteti Kosovu i udaljava ga od otvaranja novih radnih mesta. Aljbin je u pravu - napisao je "Mali Tramp" na Tviteru.

On je Veseljiju ovu poruku uputio ujedno ga podsetivši na trenutak kada se "Gospodar Kosova", kako inače nazivaju Veseljija, zahvalio njemu i američkom predsedniku na pažnji i brizi za tzv. Kosovo.

- Zahvalni smo predsedniku Trampu na kontinuiranoj pažnji i brizi koju pokazuje prema Kosovu. Znamo da smo na dobrom putu u svakom procesu kada imamo podršku SAD. Puno vam hvala, ambasadore Grenel - napisao je tada Veselji.

Podsetimo, Kadri Veselji juče je tražio od novog premijera privremenih institucija u Prištini da ne ukida takse na robu iz centralne Srbije i BiH.

Veselji je na svom Fejsbuk profilu napisao da postoji zabrinutost zbog Kurtijeve, navodne, "prekomerne žurbe da ispuni zahteve Srbije".

- Nova vlada ne bi trebalo da se preda Srbiji u trenutku kada se suočva sa velikim izazovima i odlukama koje čekaju Kosovo - naveo je Veselji, koji je u prethodnoj vlasti bio predsednik parlamenta, a u jednom trenutku se zalagao za tromesečnu suspenziju taksi radi pokretanja dijaloga.

Taksa ndaj importeve serbe ka qenë vendim dinjitoz i shtetit tonë për t'iu kundërvënë sulmeve të njëpasnjëshme që Serbia...

Posted by Kadri Veseli on Thursday, February 6, 2020

Logističke jedinice spremne za svaku potrebu! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA