Najnovije

ŽELE DA U SUKOB SA AMERIKOM UĐU SPREMNI: Rusko napredno naoružanje dolazi u Iran!

Teheran je zainteresovan za rusku vojnu opremu, izjavio je u intervjuu RIA Novosti ambasador Rusije u Iranu Levan Jagarian.

S-400 (Foto: mil.ru)

"Da, naravno, zato što se naša vojna tehnologija s pravom smatra najboljom i najpovoljnijom na svetu", rekao je ambasador, odgovarajući na pitanje da li Teheran ima interesovanje za rusku vojnu opremu, ali nije precizirao na šta tačno misli.

Istovremeno je podsetio da se Moskva na polju vojno-tehničke saradnje s Teheranom pridržava ograničenja koja su Iranu uvedena u skladu sa međunarodnim pravom - u skladu sa rezolucijom 2231 Saveta bezbednosti UN.

"Ali ta ograničenja su privremena - do oktobra 2020. godine", rekao je Jagarian.

Komentarišući mogućnost Irana da nabavi ruske protivvazdušne raketne sisteme S-400, šef ruske diplomatske misije nagovestio je da Teheran o tome treba da odluči sam.

U leto 2019. godine agencija Blumberg, pozivajući se na dve osobe koje su dobro poznavale, izvestila je da je Rusija navodno odbila zahtev Irana da mu proda S-400. Potpredsednik vlade Jurij Borisov komentarisao je tada slične izveštaje rekavši da Rusija nije primila nijedan zahtev od Irana.

Iste informacije potvrdio je i zvanični predstavnik iranskog ministarstva spoljnih poslova, Abas Mousavi, koji je rekao da je Teheran razvio sopstvene sisteme i da ne oseća potrebu za ruskim.

Hrvatsko naoružanje stiglo na crno tržište u Siriji! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA