Najnovije

"HOĆU DA SVI IZGLEDATE KAO PUTIN": Evo šta je predsednik opštine Obrenovac poručio lekarima (VIDEO)

Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, gostujući na jednoj televiziji pričao je o neophodnoj medicinskoj opremi koja je obezbeđena lekarima i svima u zdravstvu, ali i organizovanom posebnom prevozu od kuće do posla i nazad u vreme vandrednog stanja zbog epidemije korona virusa.

Miroslav Čučković (Foto: Jutjub)

- Rekao sam našim lekarima:"Hoću da svi izgledate kao Putin!". Kupili smo im 100 odela, koji su kao skafanderi, kao i kacige sa vizirima. Hoću da svako od njih izgleda maksimalno zaštićeno da nam se ne desi Leskovac, da nam se ne desi Valjevo. U Leskovcu je 50 doktora odvedeno u izolaciju zbog toga što su imali kontakt sa ljudima koji su zaraženi - naglasio je Čučković.

Za potrebe prevoza onih koji rade u Domu zdravlja Obrenovac, obezbeđen je opštinski autobus koji vozi od okolnih sela Obrenovca, pa sve do centra.

- Oni imaju organizovan prevoz da budu dovedeni na svoje radno mesto - rekao je Čučković za RTV "Mag".

Takođe je dodao, da je još obezbeđen minibus koji će prevoziti sve pacijente koji moraju na dijalizu, tačnije osobe koje nisu bolesnici koji u ovom trenutku moraju da se prevoze sanitetima.

- Za njih smo obezbedili mini bus, koji vozi iz svih delova Obrenovca na dijalizu, da ne bi ova vozila koja su za prevoz ljudi koji moraju da budu dovezeni na test korona virusa, bili uopste u dodiru sa drugim bolesnicima - napomenuo je Čučković.

Pročitajte OVDE kako se bibliotekar bori protiv korone.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA