Najnovije

LJubiša Majdov: Sportska disciplina je ovih dana potrebna čitavoj Srbiji

Među srpskim sportistima, koji pozivaju da se u ovim delikatnim trenucima pokaže ljudska solidarnost, odgovornost i disciplina, nalazi se i LJubiša Majdov, naš džudo trener.

LJubiša Majdov (Foto: Jutjub)

Majdov je izabran za najboljeg trenera u Evropi za 2019. godinu, po izboru Evropske džudo unije, a takođe je i najbolji trener Sportskog društva Crvena zvezda za prošlu godinu. Majdov je, takođe, otac i trener našeg svetskog džudo šampiona Nemanje Majdova. 

LJubiša Majdov smatra da sportisti i ovakvim situacijama treba da pokažu visok stepen odgovornosti i discipline i pomognu srpskom društvu da se što jednostavnije izbori sa virusom koji je napao bukvalno čitavu planetu. 

Majdov poziva sve ljude da ovaj put pokažu sportsku disciplinu i suzdrže se, kako od širenja panike i defetizma, tako i od nepoštovanja mera koje je država propisala u ovoj veoma specifičnoj situaciji za našu zemlju.  On je uputio javnu podršku svima koji se nalaze na svojim radnim mestima i pomažu svima – od onih koji šire defetizam, do onih koji su najugroženiji ovakvim stanjem. 

Naš najbolji, a i najbolji evropski trener je svoju javnu podršku uputio, kako državnoj upravi Srbije i Republike Srpske, tako i svim medicinskim radnicima, organima odbrane i bezbednosti zemlje, koji su 24 sata na svojim radnim zadacima. 

Ovaj uspešni trener je takođe istakao da se u potpunosti slaže i sa merama koje je predložio ruski predsednik Vladimir Putin – da će se svi oni koji ne budu poštovali posebne mere države smatrati teroristima. 

“Ako sam preživeo rat i rovove a svi smo zajedno preživeli bombardovanje, onda smo svesni da samo zajedno, disciplinovano možemo preživeti. Ne možete zbog svoje razmaženosti ugrožavati druge ljude i njihove porodice. Izgleda da onima koji su navikli da kritikuju i mrze, sada ne odgovara što su u svojim  domovima sa svojim porodicama... Zamislite te ljude kojima je teško da sede u svojim kućama i da se pridržavaju mera i spremni su da ugrožavaju sve nas. Treba biti pametan da ovo strašno vreme prođemo sa što manje žrtava a zato treba da budemo disciplinovani i da se pridržavamo svih propisanih mera”, rekao je LJubiša Majdov

LJubiša i Nemanja Majdov su na najbolji način pokazali snagu volje. Od teške povrede na Igrama u Minsku, stigli su do norme za Olimpijske igre. Ipak, kao i za ceo svet, i za porodicu Majdov, oca i sina, ali i trenera i svetskog šampiona, sve to je sada u drugom planu.

“Mi nastavljamo da radimo, naravno, u kućnim uslovima. Sada je pred nama novi plan i program. Potpuno opuštanje i pažnja na kondiciju i tonus mišića. Porodično smo kod kuće, gde i treniramo”, kaže Majdov. 

Pored nepovoljnih, Majdov u svemu ovome vidi još jednu dimenziju čitave situacije – pomoć Božju. 

“Ovo strašno zlo nas je na najbolji način ujedinilo da još jednom spoznamo svu snagu porodice. Kada smo poslednji put mogli da budemo svi zajedno? Ova bolest, koja odnosi žrtve u čitavom svetu, nas je opet ujedinila, pa će nam biti lakše da poštujemo i propisane mere. Na taj način ćemo najbolje pomoći našim lekarima i zdravstvenim radnicima koji vode najveću borbu... Zato još jednom želim da iskažem veliko poštovanje svima onima koji rade za dobrobit Srbije i njenih građana...”, rekao je LJubiša Majdov.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA