Najnovije

KO SU PRA-EVROPLJANI, A KO "DOĐOŠI": Ovako bi izgledale granice Evrope kada bi se krojile prema DNK! (MAPA)

Kad bi se državne granice radile na osnovu takozvane haplogrupe, odnosno na osnovu grupa sličnih haplotipova koje imaju zajedničko poreklo, Evropa, Afrika, Azija i drugi kontinenti ne bi izgledali ni nalik današnjoj mapi sveta.

Mapa jezika Evrope (foto: Vikipedija)

Na mapi se vidi da Britanci imaju više genetskih sličnosti sa Italijanima i Portugalcima nego sa, na primer, skandinavskim zemljama, koje su joj geografski dosta bliže, piše hrvatski portal Indeks.
Kad govorimo o našem podneblju, Srbi, Hrvati i Bosanci dele istu halpogrupu, takozvanu I2 u kojoj se, prema nekim istraživanjima, nalaze muškarci sa najvišim prosekom visine na svetu od 185,6 centimetara. Za Crnogorce, Makedonce i Bugare je takođe tipična ova halpogrupa.

Za haplogrupu I2a na mapi piše proto-Evropljani, odnosno pra-Evropljani. Kako vidimo ova grupa obuhvata gotovo celu bivšu Jugoslaviju, i veće delove Rumunije i Bugarske. Zaključak je jasan, pra-Evropljani su oni koji i danas žive na ovim područjima. A kako vidimo, od balkanskih naroda u njih ne spadaju ni Albanci, ni Grci, što znači da su oni došli kasnije. 
Nakon ovih DNK dokaza, ko još veruje u suludu tezu o doseljavanju Slovena sa Karpata i Albancima kao Ilirima? A čak je i izraelski premijer Netanijahu izjavio da su Srbi antički narod, čitajte OVDE.
Izvor: index.hr, blic.rs, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zabranjena istorija Srba: Vesna Pešić, Dragoljub Antić, Đorđe Janković i Milutin Jaćimović
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA