Najnovije

Napad na Belorusiju je napad na Rusiju!

Za nas u Srbiji nema nikakvih tajni što se tiče dešavanja u Belorusiji. Sve smo mi te pretnje ali i ostvarenje pretnji već videli i osetili na svojoj koži. Zapadne zemlje željne resursa i tržišta ali i jeftine radne snage koja neće kao sada raditi u interesu Belorusije nego u interesu pojedinaca ili korporacija su spremne da izazovu još jednu krizu u tradicionalnoj ruskoj zoni interesa . Još jednom se napada pravoslavni narod u Evropi. Belorusi imaju naš primer da proučavaju i ne pristaju na strano mešanje u situaciju u zemlji.

Rusija (Foto: pixabay)

Piše: Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-Ruskog centra „Majak“

Ta kriza koju zapad forsira pod okriljem fantomskog uvođenja demokratije, slobode govora kao i ljudskih prava se upravo dešava u zemlji koja je praktično predstraža Rusije. Naravno da je ta mantra previše puta korišćena ali i dalje se koristi bez obzira na već previše providne trikove i fazone i na silu pokušava da menja sisteme koji im nisu po volji.

Predsednik Francuske Makron poziva da se podrži opoziciona predstavnica u nameri da postane predsednica iako je pobegla iz zemlje ne sačekavši ni zvanične rezultate. Ti rezultati su takvi da bi trebalo da se totalno batali politike jer je narod u Belorusiji još jednom dao poverenje Lukašenku. Čovek koji je ukinuo nezaposlenost ali i kriminal ima neograničeno poverenje naroda. Ali to nije dovoljno pa i evropski parlamentarci pozivaju na nove izbore kršeći sopstvenu mantru o demokratiji jer je po njima demokratija samo ono što njima odgovara.
U totalnoj šizofreniji koja prema Rusiji traje već previše godina voljom svetskih moćnika koji bombama šire svoj vid demokratije i ljudskih prava a čije uranijumsko milosrđe smo osetili na svojim glavama poziva se legalni predsednik Belorusije da se povuče. To se neće desiti. Niko na istoku više nema nikakvih zabluda oko namera NATO pakta i zemalja koje žude za bogatstvima istoka.

Još jednom će naleteti na čvrst otpor i Belorusa i Rusa koji ne daju ni pedalj svoje zemlje ni strancima a ni izdajnicima sopstvenog naroda i sopstvene nacije.

Vladimir Putin je jasno poručio Nemačkoj kancelarki Angeli Merkel da nema ništa od sprovođenja namera zapada da se ubace u Rusko „dvorište“ i da će sve biti efikasno sasečeno u korenu. I da namera da Rusiju uporno opkoljavaju a sve vreme se kao brane od Rusije više nema plodno tlo ni u čijoj glavi na istočnoj hemisferi što dokazuje stalna i uporna konfrontacija na raznim adresama od Libije, Sirije pa do Belorusije. Totlna histerija na zapadnoj hemisferi je nastala i kada su Rusi objavili da počinju sa serijskom proizvodnjom vakcina protiv kovid19 virusa. Takva histerija je prosto ne verovatna. Ide se dotle da je objavljena vest da će Evropa od Britanaca kupiti vakcinu koja ne postoji i to u dozama od 300 miliona samo da bi se Rusima stavilo do znanja gde im je mesto. Predviđeni broj doza koje će Rusi napraviti kreće se oko 200 miliona a to je dovoljno da se svi građani bivših sovjetskih republika vakcinišu pa čak i još par prijateljskih zemalja. Mantra glasi sve što je rusko je loše i neprijateljsko a naše bombe od uranijuma su lekovite. Ali u te gluposti više niko ne veruje a Belorusija će biti samo još jedan dokaz ali i neuspešan pokušaj nanošenja štete Ruskoj zoni uticaja.

Lažna država će po prvi put imati svoje predstavnike u Stejt departmentu, više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA