Najnovije

SLOVACI USTALI PROTIV MERA: Skidaju maske - Korona je izgovor za represiju nad građanima

Na dan Ustavnosti Slovačke održane su demonstracije u Bratislavi i Košicama protiv Vlade Slovačke koju su okupljeni optužili da deluje protiv Ustava

Protest u Slovačkoj (Foto: hlavnespravy.sk)

Piše: Rene Poluh

Pre izbijanja pandemije korone u Slovčkoj su održani parlamentarni izbori. Oni su protekli u senci ubistva novinara za koje je opozicija optužila vlast u Slovačkoj za šta nije bilo dokaza. Postoje mišljenja da najveću korist od smrti mladog novinara ima današnji premijer Slovačke Igor Matovič. On je pobedio na “krilima” optužbi tadašnje vlasti za smrt tog mladog čoveka.

U prvih par meseci Matovič nije ispunio ni jedno obećanje a Slovačka se dodatno zadužila, a vlast dublje utonula u krminal.

Na sreću Vlade, dan posle izbora, 1. marta, u Slovačkoj počinju KOVID ograničenja i maksimalno maltretiranje naroda uz pomoć policije i vojske. Kao da druge probleme nepostoje, Slovački premijer uvodi svaki dan nove i nove mere i naređenja preko svog Fejsbuk profila tako što ni sami policajci nisu znali da li premijer možda nije dao neki novi status i cela situacija se menjala iz sata na sat. Zbog kazni koje su minimalno bile 1650 evra, nije bilo ni moguće održati demonstracije protiv Vlade.

Mnogo radnika iz Srbije, koji su bili pozitivni na KOVID, su bili odvedeni u državni karantin i ako su njihovi testi negativni i tu su držani nekoliko meseci bez mogućnosti da vide svoje porodice, čuvani naoružanima vojnicima, neki od njih čak i 3 meseca iako su njima testovi svake 2 sedmice bili negativni.

Premijer Slovačke je međuvremenu nazivao neposlušne građane “psima” i “debilima”. Na osnovu njegovih psovki je izašla i knjiga sa pričama ljudi koji nisu mogli da se vrate kući čekajući na granici Slovačke sve dok nisu počeli blokirati sve kamione – knjiga se po citatu premijera zove “psi koji laju iza ograde”.  On javno priznao da je njegova diploma falsifikat, njegova kuća nelegalna i da želi biti sluga americi u ratu protiv Rusije - a po izveštaju EU 78 procenata Slovaka podržava Rusiju. 

Zadnja kap za Slovački narod su nove mere koje stižu posle leta i to su maske za decu u školi bez obzira da li je dete astmatičar ili ima drugih zdravstvenih problema. Ako dete nedoiđe u školu – kazna, ako dođe bez maske –kazna. Policija sa vojskom upada u autobuse, vozove, gradski prevoz da kontrolišu maske, u prodavnicama policija i naoružani vojnici kontrolišu maske, na putevima kontrola automobila da li vozač ima masku.

Ovo  su reči koje se mogli čuti na demostracija u glavnom gradu Slovačke Bratislavi i Košicama, ale ne samo one.

Celý príhovor Milana Mazureka v Bratislave👍🇸🇰🇸🇰🇸🇰

Posted by Daniel Krištof on Utorak, 01. septembar 2020.

Na demostracijama je govor održao i Tibor Rostas, o njegovoj podršci srpskim demonstrantima već smo pisali na Pravdi. On je u svome govoru pominjao represiju u svima slovenskima državama i to je bio jedan od glavnih slogana demonstracija na kojima se okupilo nekoliko hiljada i to ”Bez maske – Sloboda i slavenstvo”.

Govornici su kritikovali Vladu zbog politike prema Lukašenku i optužbi da koristi policiju i vojsku protiv naroda dok vlada Slovačke radi isto to što Lukašenko!

Skup “Sloboda i slavenstvo” je dovedla na jednu binu komuniste i nacionaliste , levicu i desnicu, koji su se složili da ne žele maske niti vakcine niti druge mere za Slovački narod.

Govornici su poručili da u Slovčkoj nije ni epidimija niti pandemija ili vanredno stanje. Oni su ukazali da je u Slovačkoj do sada obolelo 3000a umrlo 30 (svih 30 je imalo i drugih zdravstvenih problema) i da to ne može biti izgovor Vladi da krši Ustav i vrši represiju mnogo goru od onoga što se dešava u Belorusiji.

Šest mogućih scenarija koja Milo može da uradi, neka su krvava, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA