Najnovije

MOSKVA OTKRIVA ŠTA STOJI IZA PRIŠTINSKE PROVOKACIJE: Priština razvija spiralu sukoba sa samo jednim ciljem! 

Moskva jutrošnji upad kosovsko-albanskih specijalnih jedinica u deo Kosovske Mitrovice koji naseljavaju Srbi i hapšenje četiri lokalna žitelja smatra novom provokacijom Prištine, usmerenom na proterivanje kosovskih Srba iz tog kraja, saopštilo je u petak Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Rusija (Foto: Ria)

Očigledno nastavljanje politike Prištine zasnovane na etničkom čišćenju i raspirivanju „trgovinskog rata“ na Balkanu, u skladu je s odlukom „vlade“ Kosova od 22. novembra da se carine za srpsku robu, uključujući prehrambene proizvode, lekove, štampanu produkciju, u južnoj srpskoj pokrajini povećaju za sto odsto, 

Računica je stvaranje nepodnošljivih uslova za život srpskog naroda na svojim ognjištima. 

„Odlučno osuđujemo to što Priština razvija spiralu sukoba. Iznenađuje i povlačenje međunarodnih snaga na Kosovu koje, podsećamo, funkcionišu na osnovu mandata Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i u obavezi su ne samo da propisno reaguju na provokacije, nego i da deluju preventivno kako bi se izbegao rast napetosti“, upozorilo je Ministarstvo.

Stiče se utisak, kako je navedeno u saopštenju, da Evropska unija i SAD, koji godinama štite kosovske Albance, ili nisu u stanju da obuzdaju svoje štićenike, ili ih podstiču na agresivnu politiku. 

„U vezi s tim smatramo da je posebno važan odgovoran stav rukovodstva Srbije koji preduzima sve napore za smanjenje napetosti“, istaklo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije. 

Pročitajte OVDE ko je licemerno uznemiren merama Prištine.

Izvor: rs. sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Oko magazin: Kosovo, zarobljeno detinjstvo.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA