Najnovije

UKRAJINCI NE VERUJU U RUSKO POVLAČENJE: Nema smisla...

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak izjavio je da je suviše rano govoriti o povlačenju ruskih trupa iz Hersona.

“Dok se ukrajinska zastava ne vijori nad Hersonom, nema smisla razgovarati o ruskom povlačenju", naveo je Podoljak za Rojters.

Istakao je da je neophodno "razdvojiti reči od dela". 

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ranije danas je naredio povlačenje trupa sa zapadne obale Dnjepra zbog ukrajinskih napada u blizini Hersona, podseća britanska agencija.

Izjave ruske komande o povlačenju iz Hersona mogu biti „iscenirana predstava“, a o zauzimanju Hersona je rano govoriti, rekla  je spiker Operativne komande „Jug“. “ Natalija Gumenjuk. 

Gumenjuk je najavu povlačenja trupa iz Hersona nazvala pokušajem ruskog rukovodstva da „sačuva obraz“ i napomenula  da ovo nije prvi put da se to dešava.

 „Ono što se sada najavljuje ( povlačenju ruskih trupa iz Hersona) je pokušaj da se stvori određeni utisak da će životi vojnika biti spaseni, da će civilno stanovništvo biti spaseno – i još jedna demonizacija oružanih snaga Ukrajine “, rekla  je Gumenjuk. 

Prema njenim rečima, prava vojna operacija zahteva režim informativne tišine, a „iscenirana predstava sa najavom tako ozbiljnih i teških odluka je odavno shvaćena metoda pravdanja“. 

Istovremeno, kako primećuje Gumenjuk, stvorene su odbrambene linije kod Hersona, a regularne ruske trupe su na terenu i spremne su za odbranu. 

Izjava ruske komande, prema Gumenjukovoj, može biti „element informaciono-psihološke operacije u cilju stvaranja pogrešnog utiska o pravim namerama”.

Šta KAdirov kaže o povlačenju iz Herosna saznajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA