Najnovije

JOKIĆ PONOVO HEROJ DENVERA! Srbinova MVP partija i asistencija u poslednjoj sekundi zasenili Golden Stejt! (VIDEO)

Košarkaši Denvera napravili su neverovatan podvig savladavši favorizovani Golden Stej sa 117:116, a heroj ove pobede je ko drugi, do Nikola Jokić! Srpski centar je pružio još jednu neverovatnu partiju, postigao je 35 poena, a pribeležio je i 17 skokova, dok je takođe i asistirao za koš u poslednjoj sekundi!

Foto: Jutjub

Publika u San Francisku je mogla da uživa u ovakvom meču. Golden Stejt je od početka uzeo stvari u svoje ruke, Denver je igrao kako su oni želeli, međutim, na kraju su ipak gosti iz Kolorada uspeli da odnesu pobedu.

Čak ni "Spleš braća" nisu mogla mnogo toga da urade protiv neverovatnog Denvera i Nikole Jokića, koji je praktično sam nosio svoj tim. Ruku na srce, imao je podršku i u Forbsu, koji je postigao 22 poena, međutim, zna se ko je centralna figura ove ekipe.

Bio je blizu Jokić novog tripl-dabla, ali mu je falilo dve asistencije. Međutim, tokom meča je ponovo pokazivao svoju lucidnost i nekoliko puta je uspeo da izludi protivnike svojim asistencijama, dok je najlepša bila i ova poslednja - ona za koš u poslednjoj sekundi. Na drugoj strani je igrao i Nemanja Bjelica, ali nije imao ni blizu sličan učinak kao Jokić.

Odakle krenuti sa ovako odličnom utakmicom... Istina je da su Voriorsi ušli kao favoriti u ovaj meč, no, ne sme se zaboraviti nijednog trenutka da Denver ima jedan ogroman adut, a to je upravo srpski centar koji je u stanju da da okrene čitavu utakmicu, što je, na sreću Nagetsa, to i sada bio slučaj.

Dosta bolje su meč otvorili Voriorsi, postigli su 33 poena i najavili su novu "rapsodiju" u režiji gorepomenute "Spleš braće", Stefa Karija i Kleja Tompsona. Čak je domaćin iz San Franciska imao i prednost od 10 poena u jednom trenutku tokom prve deonice, pa se već tada moglo naslutiti kakav će biti kraj.

Druga deonica je bila čak i još bolja za Golden Stejt. Vorirorsi su tokom ovih 12 minuta igre nekoliko puta odlazili i na više od 10 poena razlike, najveća je bila ona od 14, kada je na semaforu pisalo 60:46.  Od tog trenutka je i krenuo uspon Denvera, kom je kumovao Nikola Jokić.

Naznake bolje igre su viđene u trećem delu igre, Denver je konačno uspeo da "dobije" jedan period, pa da u poslednjih 12 minuta uđe sa realnim očekivanjima da dođe i do pobede.

Konačno došlo se do poslednjih 12 minuta, Denver je pružio čitav svoj arsenal i to je i bilo delotvorno. Konačno, posle duge četvrtine, došlo se i do poslednjeg napada. Golden Stejt je vodio sa dva poena prednosti. Jokić je sve uzeo u svoje ruke, navukao je čak tri igrača Voriorsa, da bi ostavio samog Morisa, koji je siguran bio za tri poena i to je to - to je pobeda za Denver, i to kakva pobeda!

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA