Najnovije

ABAZOVIĆ O PATRIJARHU PORFIRIJU: Takvu energiju bi trebalo da emituju svi verski lideri

„Temeljni ugovor između Srpske pravoslavne crkve (SPC) i države Crne Gore „trebalo bi potpisati u nekom razumnom roku i staviti tačku na tu priču u obostranom interesu države i crkve“, kazao je premijer CG Dritan Abazović.

Dritan Abazović (Foto: Jutjub)

Za patrijarha Porfirija je rekao da je, na osnovu utiska nakon dva razgovora sa njim, „stvarno za primer u svakom mogućem smislu“.

„Po mom mišljenju, takvu energiju bi trebalo da emituju svi verski lideri, to je energija pomirenja, univerzalnosti, razumevanja, poštovanja svih razlika“, rekao je Abazović, za list Nova.

Abazović je kazao i da „pokušava na sve moguće načina da uspostavi što je moguće bolje odnose sa vlastima u Srbiji i misli da je to veoma značajno zbog ukupne stabilnosti i mira u regionu“.

„Istovremeno, uveren sam da bi najbolja potvrda tih naših resetovanih odnosa bilo to da se, hipotetički govorim, Svetozar Marović pojavi na nekom od graničnih prelaza u Crnoj Gori i da ga mi ovde privedemo pravdi“.

Govoreći o idelji „Otvoreni Balkan“, on je naveo da „lično ima afirmativno mišljenje o njoj, ali ima ljudi u vladi koji ne dele njegov stav i on to poštuje“.

Više vesti iz regiona pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA