Najnovije

PERIOD RATA KOJI SU OBE STRANE ČEKALE: Sukob u Ukrajini se još više zaoštrava

U Donbasu su nastupile niske temperature. Sada je temperatura u tom regionu od 14 do -17 stepeni ispod nule, što je prilično hladno za ovaj region, posebno imajući u vidu trend poslednje decenije ka porastu srednje zimske temperature.

T-72 (Foto: RIA Novosti)

Do 12. januara postepeno će rasti temperatura, ali će i tada tokom noći biti mraz do -9 stepeni.

Što se tiče ratovanja, to može značiti intenziviranje neprijateljstava, jer će stepa konačno dozvoliti da se teška oprema brže kreće po zaleđenom tlu.

„Očekujemo da će se borbe intenzivirati. Udarili su mrazevi, noću do -17, naša teška tehnika će konačno moći brže da napreduje. Ali ne zaboravimo da vreme još uvek pomaže i nama i Rašistima“, rekao je Sergej Gajdaj, ukrajinski načelnik Luganske oblasti, koju kontrolišu snage LNR i Rusije.

Ruski i ukrajinski mediji prenose da, Aleksej Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, takođe očekuje novu rundu neprijateljstava, ali u februaru.

Međutim, postoje neke nijanse u zahlađenju za obe strane - u Ukrajini će temperature ispod nule izazvati povećanje potrošnje električne energije. Dmitrij Saharuk, izvršni direktor ukrajinske državne kompanije za elektrodistribuciju, već je obavestio javnost o mogućim nestancima struje ne samo tokom dana, već i noću zbog hladnog vremena.

A u Donjecku, Makejevki i drugim naseljima bez vode, takve temperature mogu dovesti do višestrukih havarija na vodovodu i nedostatka vode čak i jednom u tri dana.

Zauzimanje Soledara pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA