Najnovije

NIŠTA VIŠE NEĆE BITI KAO PRE: EU sprema rezoluciju o Kosmetu

Na plenarnom zasedanju Evropskog parlamenta u Strazburu poslanici su sa 296 glasova prihvatili predlog da Evropski parlament usvoji rezoluciju o situaciji na Kosovu.
Evropska Unija (Foto: Skrinšot)

Evropska Unija (Foto: Skrinšot)

„Svi znamo šta se događalo na severu i smatramo da je važno usvojiti rezoluciju za dve nedelje”, rekao je poslanik Tonino Picula, predlagač u ime poslaničke grupe Socijalista i Demokrata, prenosi EWB.

Sednica na kojoj će se o rezoluciji raspravljati biće održana na drugom plenarnom zasedanju u oktobru, koje će se održati za dve nedelje.

Podsećamo, Evropski poslanici će u utorak 3. oktobra sa Evropskom komisijom i Evropskim savetom razgovarati o odnosima Beograda i Prištine, nakon pogoršanja situacije usled najnovijih sukoba na severu Kosova.

„Visoki predstavnik EU je najoštrije osudio napad naoružane grupe na kosovske policijske službenike na severu Kosova od nedelje 24. septembra, u kome su poginuli jedan policajac i trojica napadača”, navodi se u saopštenju EP, prenosi Sputnjik.

Iz Evropskog parlamenta podsećaju da su u dva izveštaja koja su usvojena u maju, poslanici „pozvali Srbiju i Kosovo da se uključe u dijalog pod pokroviteljstvom EU i da bez odlaganja osiguraju postizanje sveobuhvatnog, pravnoobavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa, na osnovu načela uzajamnog priznanja”.

Pročitajte OVDE o Vučićevom priznanju krivice za stanje na Kosmetu

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA