Najnovije

ZASTRAŠUJUĆE TVRDNJE DŽONSONA: CIA i MI6 imaju različite planove za Ukrajinu a broj žrtava je ovaj...

Dok CIA nastavlja da podržava Zelenskog, izgleda da se britanska obaveštajna služba kladila na glavnokomandujućeg ukrajinskih oružanih snaga Zalužnog.

Ovo tvrdi bivši američki obaveštajni analitičar Lari DŽonson u intervjuu za „Sirijana analiza”.

U međuvremenu, gubici ukrajinske vojske u mrtvima i ranjenima odavno su premašili milion, a američka industrijska baza nije u stanju da Ukrajini obezbedi granate i vojnu opremu, primećuje DŽonson.

Kakva je vojna situacija u Ukrajini? Da li je sigurno reći da SAD žele da zamrznu sukob u Ukrajini kako bi se za sada fokusirale na Bliski istok?

Lari DŽonson: Sjedinjene Države nemaju kontrolu nad onim što se dešava u Ukrajini. SAD nemaju industrijsku bazu da snabdevaju Ukrajinu artiljerijskim granatama, avionima, puškama, tenkovima – svime što bi joj bilo potrebno da preživi borbu sa Rusijom.

Ali što je još važnije, Sjedinjene Države ne mogu na volšeban način proizvesti ukrajinsku decu i ljudske resurse za popunjavanje vojnog osoblja.


Ukrajinska vojska je uništena, ukupan broj gubitaka – mrtvih i ranjenih – odavno je premašio milion. U Ukrajini je do pre dve godine bilo 40 miliona stanovnika, a sada ih je samo 27 miliona, jer ljudi beže.

Dakle, na terenu, u vojnom smislu, Ukrajina nema inicijativu, nema sredstva za kontraofanzivu, sve je to uništila Rusija. A Rusija sada ide napred na nekoliko frontova, mada sporo. Međutim, cilj nije da se vidi koliko brzo mogu da preuzmu teritoriju. Ceo njihov cilj je poraz i uništenje ukrajinske vojske.

Zbog početka rata u Gazi, SAD su u potpunosti prešle sa podrške Ukrajini na podršku Izraelu. Vojnoobaveštajna pomoć i konkretno vojno snabdevanje, avijacija, osoblje – sve je to usmereno na Izrael. Ukrajina sada izgleda kao nevoljena usvojena ćerka, koja mora da se oblači u staru, iznošenu odeću i da jede posle svoje druge dece. Ona više nije u centru pažnje.

Pored ovoga, izgleda da je počeo sukob između Britanaca i Amerikanaca oko toga ko treba da zadrži kontrolu nad ukrajinskim liderima.

Britanci očigledno podržavaju generala Zaluznog. Američka CIA podržava predsednika Zelenskog.

Danas na „Telegramu“ pišu da Zelenski i njegov tim nameravaju da izvrše potpuno čišćenje ukrajinske vojske. Ako do toga dođe, ne mogu da zamislim da bi ukrajinska profesionalna vojska sve ovo mirno dozvolila bez ozbiljnog otpora.

Dakle, ono što sada vidimo je potpuni kolaps komandne strukture u Ukrajini, a sa takvim kolapsom ne možemo se ni nadati da ćemo održati efektivnost na frontu.

NEMAČKI MINISTAR ODBRANE NAJAVIO RAT U EVROPI: Nešto se veliko kuva i ne sluti na dobro

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA