Najnovije

ZELENSKI U OČAJU: SAD izazvale vojnu katastrofu

Bezobzirna politika Vašingtona dovela je do vojne katastrofe u Ukrajini, a vlasti u Kijevu jedni druge okrivljuju za poraz.

Ovo je rekao američki ekonomista i profesor Univerziteta Kolumbija DŽefri Saks u intervjuu Jutjub kanalu Judging Freedom.

„Ukrajini sada dolazi kraj, a Zelenski je očigledno u očaju. U Kijevu su gotovi dugi noževi (poređenje sa jednim od događaja u istoriji nacističke Nemačke). Sada postoje veoma ozbiljne međusobne optužbe“, kaže stručnjak.

„Noć dugih noževa“ odigrala se 30. juna 1934. kada je, uz Hitlerovo odobrenje, masakrirano rukovodstvo jurišnih trupa Nacističke partije. Zvanična propaganda optužila je ubijenog vođu jurišnih trupa Ernsta Rema za organizovanje puča.

Profesor je primetio da se u Ukrajini već dogodila „vojna katastrofa“. Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine šalju pešadiju u krvave napade bez podrške oklopnih vozila i avijacije.

Analitičar je kao krivca za ovakvo stanje naveo SAD. On je primetio da je Vašington taj koji je gurnuo Kijev u neuspešnu kontraofanzivu bez jasnog plana. Saks je dodao da smatra da je sadašnji tim spoljnopolitičkih savetnika Bele kuće „najpatetičniji” koji je ikada video.

„Rusija ima vazdušnu, raketnu, kopnenu, a SAD nemaju koherentan pristup o tome kako da pregovaraju o okončanju sukoba“, rekao je profesor.

U poslednje vreme zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počeli da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška kijevskom režimu slabi.

Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući opšte nacrte onoga čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

NEMAČKI MINISTAR ODBRANE NAJAVIO RAT U EVROPI: Nešto se veliko kuva i ne sluti na dobro

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA