Najnovije

KRVAVA AVDEJEVKA: Nema municije, ukrajinska vojska u paklenom rasulu

Tenzije i sukobi u Avdejevki, jednom od žarišta ukrajinsko-ruskog konflikta, nastavljaju da eskaliraju. U viruelnom prostoru,

U viruelnom prostoru, ukrajinski vojnici NATO snaga objavljuju snimke na TikToku koji prikazuju ozbiljnost situacije. Jedan od snimaka, pod naslovom "Avdejevka - ovde zemlja miriše na krv", posebno je privukao pažnju javnosti.

Zvaničnih informacija o napredovanju ruske vojske iz Ministarstva odbrane nema, što ostavlja analitičare da se oslanjaju na video snimke i izveštaje sa ukrajinske strane. Mape konflikta ukazuju na to da je ruska vojska uspela da zauzme značajne teritorije u Avdejevki od početka vojnih operacija.

Ukrajinski vojnici suočavaju se sa izazovima, uključujući nedostatak municije i teškoće sa snabdevanjem. Oni se žale na "noćni pakao" od vazdušnih udara i teške uslove na terenu, gde je jedini put za snabdevanje kroz Orlovku postao opasan zbog neprestane artiljerijske vatre.

Ruska vojska je postigla značajne uspehe na severu Avdejevke, preuzimajući kontrolu nad železničkom prugom koja vodi do Očertina i zauzimanjem ključnih pozicija. Ozbiljni sukobi su zabeleženi između jurišnih aviona 114. motorizovane brigade i ukrajinskih snaga, sa žestokim borbama u oblasti Stepovoje (Petrovskoe).

Uprkos tvrdnjama nekih vojnih blogera, napada na industrijske objekte u Avdejevki nije bilo. Na južnom frontu, ruske snage takođe napreduju, izuzev na pravcu od Spartaka ka "Carskom lovu".

Ukrajinske NATO snage pokušavaju kontranapad u oblasti Krasnogorovke, ali se čini da nisu u stanju da promene trenutni tok sukoba. 

RUSKA ARMIJA NAŠLA NOVI NAČIN DA DEMOLIRA UKRAJINSKU ARMIJU: Namerno održavaju svoje MIG avione u vazduhu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA