Najnovije

IMATE SAT VREMENA! Izraelska vojska sprema veliki juriš na ključnu tačku, ljudi u panici ne znaju gde će

Izraelske snage su naložile medicinskom osoblju, pacijentima i raseljenim osobama u bolnici Al Šifa u Gazi da evakuišu kompleks u roku od jednog sata, izazivajući ogromnu paniku i strah, kako je izvestila "Al DŽazira".

Medicinski izvor iz Al Šife je izjavio za "Al DŽaziru" da je evakuacija bolnice "nemoguća" s obzirom na to da se u objektu, koji je danima bio pod bombardovanjem i opsadom izraelskih trupa, nalazi oko 7.000 ljudi.

U bolnici se nalazi najmanje 300 pacijenata, od kojih su mnogi u teškom ili kritičnom stanju, kao i hiljade raseljenih porodica. Situacija je posebno kritična za najmanje 35 prevremeno rođenih beba koje su već osam dana bez inkubatora zbog nedostatka kiseonika i struje. Bez inkubatora je ostalo 39 beba, od kojih je četvoro preminulo, a petoro je u teškom stanju.

Izraelska vojska je naložila evakuaciju preko ulice Al Rašid, koja nije uobičajena ruta za evakuaciju na jug. Medicinski stručnjaci izrazili su zabrinutost zbog nemogućnosti premeštanja mnogih pacijenata bez vozila hitne pomoći. Doktor Omar Zakvot je za "Al DŽaziru" izjavio da u bolnici nema vode više od sedam dana i da su mnogi raseljeni koji ne mogu da hodaju ostavljeni na putu.

UKRAJINSKE SNAGE RASPOREĐUJU HIMARS: Ruska armija odgovara žestoko širom fronta

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA