Najnovije

AMERIKANCI KOD GAZE? Šta ovo zapravo znači i da li se nešto krupno sprema

Američka vojska je pojačala svoje prisustvo iznad Pojasa Gaze, koristeći bespilotne letelice MK-9 Reaper za izvođenje nadzornih operacija, prema izveštajima zvaničnika Ministarstva odbrane i analizama objavljenim u NJujork tajmsu.

Kako su naveli zvaničnici, ovi napredni dronovi korišćeni su kako bi pružili podršku u akcijama oporavka talaca, što je pokazatelj dubljeg nivoa uključenosti Sjedinjenih Država u regionu nego što je to ranije bilo poznato javnosti.

Operacije korišćenja dronova MK-9 Reaper, koji su opremljeni sa senzorima visoke rezolucije i sposobni za dugotrajno nadgledanje, omogućile su američkim vojnim snagama da efikasnije prikupljaju informacije i pružaju ključnu podršku u borbi protiv terorizma i zaštiti civilnih života.

Iako se ovakve operacije vode u najvećoj tajnosti, izveštaji koje su objavili zvaničnici Ministarstva odbrane i analitički pregledi NJujork tajmsa pružaju uvid u taktike i strategije koje američke oružane snage koriste u cilju postizanja svojih operativnih ciljeva.

Situacija u Pojasu Gaze i dalje ostaje neizvesna, a upotreba dronova od strane SAD mogla bi imati značajne posledice za regionalnu stabilnost i bezbednosnu dinamiku u budućnosti.

PREKORET ZA PREOKRETOM! Rusi krenuli u ofanzivu, melju sve pred sobom, ukrajinska armija u neviđenom rasulu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA