Najnovije

TAČKA BEZ POVRATKA: Nepoštovanje međunarodnog humanitarnog prava u Gazi stvara ožiljke na našoj kolektivnoj savesti

Dolazimo do tačke bez povratka u Gazi, gde očigledno nepoštovanje međunarodnog humanitarnog prava stvara ožiljke na našoj kolektivnoj savesti, upozorava agencija Ujedinjenih nacija za palestinske izbeglice UNRWA.

Palestina (Foto: Pixabay)

Čelnik UNRWA Filipe Lazarini pozvao je na izdvajanje dodatnih sredstava i dodao da države moraju da pronađu političku volju da okončaju tu tragediju, preneo je "Gardijan".

"Ako ne budemo reagovali sada i zaustavili pokolj, to će zauvek ukaljati naš kredibilitet kao predstavnika međunarodne zajednice i podstaći beskrajne cikluse nasilja koji će nas na kraju sve zahvatiti", istakao je on.

Agencija navodi da su 133 njena radnika ubijena od 7. oktobra, dok je od početka rata prijavljeno 129 incidenata u prostorijama UNRWA, a neki objekti su više puta pogođeni.

Kako se dodaje, 34 objekta UNRWA direktno su pogođena, a 57 objekata pretrpelo štetu. UNRWA je, takođe, primila izveštaje o vojnoj upotrebi svojih objekata u najmanje pet navrata.

Organizacija navodi da je čak 1,9 miliona ljudi, što čini više od 85 odsto stanovništva Pojasa Gaze, raseljeno, a mnogi od njih više puta.

O dešavanjima na ukrajinskom frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA