Najnovije

Ukrajinci u naletu kod Bahmuta, odblokiran put Časov Jar - Bahmut, nove optužbe iz "Vagnera"

Jedinice 9. motorizovanog puka Oružanih snaga RF napustile su šumski pojas i utvrđeno područje, povlačeći se na sever do dubine od 600 metara, čime su ponovo otvorile put Časov Jar-Bahmut Oružanim snagama Ukrajine, tvrdi Telegram kanal grupe Vagner.

“Kao rezultat kontranapada Oružanih snaga Ukrajine, 9 MSP Oružanih snaga RF izgubilo je i prednji deo do 650 m širine i do 600 m dubine u rejonu Bogdanovke.

Jedinice 4. motorizovane brigade i 374. motorizovane brigade povukli su se sa  položaja koje su zauzele Oružane snage Ukrajine, severozapadno od Kleščejevke. 

Trenutno su pozicije vratili „muzičari“ koji su na vreme pritekli u pomoć”, navode iz Vagnera uz mapu kojom je obeležena izgubljena teritorija.

Danas su jurišne grupe PMC „Vagner”, krećući se ka zapadnoj periferiji Artemovska, ušle u takozvano „gnezdo”. 625 metara levo do zapadne periferije, saopštio Jevgenij Prigožin.

“Situacija na bokovima se razvija po najgorem od predviđenih scenarija. Te teritorije koje su krvlju i životima naših saboraca zauzete dugi niz meseci, svakodnevno prolazeći desetine ili stotine metara, danas, praktično bez borbe predaju oni koji bi trebalo da nam drže bokove”, kaže osinivač Vagnera.

NATO tehnika se uništava pre nego stigne na front, ali velike količine su još u Poljskoj i Rumuniji

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA