Najnovije

"Deveta kuća" TikTok Hit u izdanju Vulkana

Knjigu možete poručiti na sajtu Vulkana ili potražiti u knjižarama.

Foto: Vulkan

„Deveta kuća je najbolji fantazi roman koji sam pročitao poslednjih godina, jer govori o stvarnim ljudima. NJen maštoviti domet je briljantan, a ovu priču, punu iznenađenja i obrta, nemoguće je ispustiti iz ruku.“ – Stiven King


Galaksija Aleks Stern je najneobičnija brucoškinja na Jejlu. Odrasla u predgrađu Los Anđelesa, u kući sa majkom hipikom, Aleks je rano napustila školu i ušla u svet dilera, poslova bez perspektive i mnogo, mnogo toga goreg.

Sa svojih 20 godina, jedina je preživela nerešeno višestruko ubistvo. I tada dešava se neočekivani obrt. Dok još leži u bolnici, nudi joj se druga šansa: puna stipendija na jednom od najelitnijih univerziteta na svetu.

U čemu je stvar, i zašto baš ona? Još tragajući za odgovorima na to pitanje, Aleks dolazi u NJu Hejven, sa zadatkom koji je dobila od nepoznatih dobročinitelja: da nadzire aktivnosti tajnih društava na Jejlu.

Poznato je da osam tajnih društava, osim što vlada kampusom, generacijama unazad stvara buduće bogataše i moćnike, od političara do najvećih igrača na Volstritu i u Holivudu. Ipak, ispostavlja se da su njihovi okultni rituali zlokobniji i nego što bi mogla da zamisli bilo čija paranoična mašta.

O autoru:

Li Bardugo je autorka bestselera NJujork tajmsa, tvorac Grišaverzuma (sada Netfliksova originalna serija), u koju spada trilogija Senka i kost, duologije Šest vrana i Kralj ožiljaka i mnogih drugih. NJene kratke priče pojavile su se u više antologija, uključujući Najbolju američku naučnu fantastiku i fikciju. Živi u Los Anđelesu i saradnica je na koledžu pri univerzitetu Jejl.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA