Najnovije

TERORISTIČKI UDARI U RUSIJI: Brjanska i Kurska oblast (VIDEO)

Kijevski režim je ponovo pokušao da izvede terorističke napade na teritoriji Ruske Federacije uz pomoć dronova, ovoga puta u Brjanskoj i Kurskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Dron (Foto: Skrinšot)

Dron (Foto: Skrinšot)

Napadi su se, prema informacijama Ministarstva, desili 27. avgusta "u noćnim i jutarnjim časovima". Međutim, i ova dva napada su bila neuspešna, a ruske snage su se uspešno odbranile.

"Dežurni sistemi PVO su primetili i uništili dva drona u letu iznad teritorije Brjanske i Kurske oblasti", navodi se u saopštenju.

Oboren dron u Kurskoj oblasti je u padu udario u stambenu zgradu, napisao je guverner Roman Starovojt na Telegramu. Na nekim spratovima su razbijena stakla, a eksplozivni talas je polomio nekoliko prozora na zgradi Kurskog poljoprivrednog fakulteta, dodao je.

Nema žrtava niti požara, a na licu mesta rade specijalne službe, naglasio je Starovojt.

Oružane snage Ukrajine redovno gađaju pogranične teritorije Rusije, koriste dronove i organizovane sabotaže. Stoga je u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti na snazi žuti (visoki) nivo terorističke opasnosti.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je tada Marija Zaharova.

 Pročitajte OVDE o poslednjem susretu Putina i Prigožina

Izvor: Raša Tudej

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA