Najnovije

NEMCI PRVACI SVETA: Srbiji srebro - zlato promaklo za 6 razlike

Košarkaška reprezentacija Nemačke novi je šampion sveta posle pobede nad Srbijom 83:77 u finalu Mundobasketa. "Pancerima" je ovo druga medalja u istoriji na svetskim šampionatima. Posle izjednačenog prvog poluvremena "orlovi" dozvolili protivniku da se odlepi na dvocifrenu prednost, koja se na kraju pokazala nedostižnom.
Srebro... (Foto: Skrinšot)

Srebro... (Foto: Skrinšot)

Kraj meča, pobeda Nemačke. Srbija – Nemačka 77:83.

Košarkaši Srbije nisu uspeli da se domognu zlatne medalje na Mundobasketu, pošto su u finalnom meču u Manili izgubili od Nemačke 77:83.

"Orlovi" nisu odigrali na nivou partija iz četvrtfinala i polufinala, što je odlična nemačka ekipa umela da iskoristi i kazni sve propuste u igri Pešićevih momaka.

Suze u očima srpskih košarkaša po završetku utakmice dovoljno govore koliko im je bilo stalo da se u otadžbinu vrate sa zlatnim medaljama oko vrata, ali će za to morati da sačekaju neku drugu priliku.

Srbija je još jednom odlično ušla u meč, igrala svoju igru koja je donela prednost posle 10 minuta - 26:23.

Nemačka nije dozvolila "orlovima" da se rezultatski odlepe i do poluvrmeena je stigla do egala - 47:47.

Najlošiju igru srpski tim je prikazao u trećoj deonici - promašeni su otvoreni šutevi za tri poena, Nemci su odlično zatvorili Milutinova pod svojim košem, a sa svojim "šou programom" počele su sudije.

Svojim kriterijumom suđenja sasekli su krila "orlovima" i uneli nervozu u igru srpskog tima, pa Nemačka u psolednju deonicu ulazi sa dvocifrenom prednošću - 57:69.

U poslednjoj deonici srpski tim zaigrao je mnogo angažovanije u odbrani, dok je Aleksa Avramović "zaslužio bistu" svojom partijom u odlučujućih 10 minuta.

Gotovo sam doveo je Srbiju nadomak preokreta, ali ponovo su usledile neke nekarakteristične greške srpskog tima, uz promašenu trojku Gudurića za izjednačenje na 49 sekundi do kraja meča.

Nemačka je tako odbila nalet "orlova" i sa linije za slobodna bacanja došla do istorijskog uspeha - prve titule šampiona sveta u istoriji.

Ekipa Gordija Herberta i u finalu je pokazala da je najbolja na turniru, pošto u osam utakmica nije doživela nijedan poraz, uključujući trijumfe protiv SAD u polufinalu i Srbije u finalu.

Treba istaći da je igru Srbije poremetila povreda Ognjena Dobrića, koji je nezgodno stao još u trećem minutu i do kraja meča nije uspeo da se vrati u igru.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Denis Šreder sa 28 i Franc Vagner sa 19 poena.

Srpski tim predvodio je Aleksa Avramović sa 21 poenom, kapiten Bogdanović dodao je 17 (većina u prvom poluvremenu), a Filip Petrušev 10.Srbija nije uspela da osvoji zlatno, ali ekipa koju je predvodio iskusni lisac Svetislav Pešić odigrala je odličan turnir, obezbedila plasman na Olimpijske igre naredne godine u Parizu i vratila naciji veru u košarkaški nacionalni tim.

Pročitajte OVDE o zaoštravanjima u Republici Srpskoj

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA