Najnovije

VUČIĆ SE OGLASIO POVODOM NAORUŽAVANJA TZV. KOSOVA: Pomenuo rezoluciju 1244 ali i odgovor strancima

"Rušenje međunarodnog poretka naoružavanjem Prištine ima za cilj da se suprotno rezoluciji 12 44 i povelje UN ne samo u potpunosti sa KIM ukloni trag postojanja Republike Srbije već i srpskog naroda", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Rezolucija 1244 predviđa demilitarizaciju, a oni im napraviše vojsku i nastavljaju da prave tu vojsku, nismo jaki kao Amerika, Engleska, Nemačka, Turska, ali možemo da ukažemo celom svetu da na brutalan način krše međunarodne javnopravne norme, ali to njih ne interesuje, interesuju ih samo njihovi interesi" izjavio je Vučić prilikom obilaska dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije.

Vučić je precizirao da Priština ima najbrže rastući budžet za vojsku i policiju, koje ne bi smele da postoje prema međunarodnom javnom pravu.

" U poslednje četiri godine, taj budžet je porastao preko dva puta, tzv. kosovske snage bezbednosti se transformišu pod mentorstvom SAD, a treba da dostignu broj od 5.500 pripadnika", rekao je Vučić.

"Mi ne smemo da se pravimo slepi povodom onoga što se dešava oko nas, a sve suprotno međunarodno pravnim normama, kršeći Rezoluciju 1244 ugrožavaju regionalu bezbednost i stabilnost, snage tzv. KKB ne bi smele da postoje, a imaju 223 oklopnih vozila".

Naglasio je da mi nismo jaki kao Amerika, Engleska, Nemačka, Turska, ali da možemo da ukažemo celom svetu da na brutalan način krše međunarodne javnopravne norme, dodajući da to njih ne interesuje.

On je istakao da nema razloga za brigu, jer su naše snage višestruko snažnije, od svih mogućih izazivača.

"Danas svi razumeju zašto je važno da imamo snažnu vojsku, bez nje ne bismo mogli da postojimo kao država, biće mnogo više ulaganja od onoga što je planirano u budžetu", rekao je Vučić.

"Za dodatno naoružavanje ove godine najviše će biti izdvojeno, sve treba da stigne do 2026 godine, u ovom trenutku imamo 186 miliona evra slobodnih sredstava na računu Jugoimport SDPR-a i potrošiće se na kupovinu oružja i opreme iz fabrika naše namenske industrije", precizirao je Vučić.

UKRAJINA SPREMA DVA PAKLENA SCENARIJA: Rusija mora hitno da reaguje i spreči ova dešavanja

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA