Najnovije

AMERIČKA RAČUNICA: Koliko su oštećeni Huti tokom napada na Jemen?

Američko ministarstvo odbrane veruje da je jemenski pobunjenički pokret Ansar Alah (Huti) do sada izgubio četvrtinu svog prvobitnog arsenala, piše The Wall Street Journal (WSJ), pozivajući se na izvor u Pentagonu koji je želeo da ostane anoniman.

Huti (Foto: Jutjub)

„Prema njegovim (Pentagonovim – prim. red.) procenama, do danas je uništena otprilike četvrtina arsenala Huta“, navodi se u izveštaju.

Ranije je, usred sukoba u Pojasu Gaze, jemenski pokret Ansar Alah istupio u znak podrške Hamasu i najavio da će napasti sve brodove na bilo koji način povezane sa Izraelom. SAD i Velika Britanija su 12. januara izvele prve napade na jemenske Hute. Američki predsednik DŽozef Bajden je objasnio da je udar na Jemen defanzivne prirode.

Dana 16. januara SAD i Velika Britanija su započele nove napade na Jemen. Pojašnjava se da su američka i britanska vojska gađale ciljeve u provinciji Al Bajda. Nakon toga, The Wall Street Journal je izvestio da SAD planiraju da vrate jemensku pobunjeničku grupu Ansar Alah (Huti) na globalnu listu terorista.

O napadu na najosetljiviji deo granice NATO-a pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA