Najnovije

Dejvis: Mi u Americi koristimo Ukrajinu da oslabimo Rusiju, a izgleda da će nam Putin razbiti nos

Avdejevka je pala, a u nastavku nam se može desiti jedan od naših najgorih scenarija - da Putin pobedi i da iz ovog rata izađe jači nego što je bio na početku – ocenio je američki vojni ekspert potpukovnik Danijel Dejvis.

Dodatno je objasnio: „Sve što smo do sada govorili na Zapadu, svodilo se na to da ćemo oslabiti Rusiju i da nam ne smeta ni ako sukob zađe u ćorsokak i potraje dugo, jer nam i to ide na ruku pošto će Rusija i dalje slabiti, a to doprinosi našoj bezbednosti. To je apsurdna pozicija – govorim ovo od samog početka, ali uzalud. A sad je sve veća verovatnoća da će se desiti suprotno i da će Rusija diplomatski, ekonomski i čak i vojno na terenu ojačati“.

- To je potpuno suprotno od onoga što smo želeli da postignemo. A ceo svet to gleda. Obično prevrnem očima kada čujem kako ljudi govore: `Ako ne budemo oštriji prema...”. Umesto tri tačke možete upisati - Iran, Severna Koreja, Kina, itd. – a te zemlje od naše oštrine ne slabe“.

Dejvis zaključno upozorava na realnu opasnost:

„Ako pokušamo da razgovaramo i dejstvujemo grubo, razbiće nam nos i odbaciti nas nazad. To je ono što će potkopati naš autoritet. Ko daje izjave i obećanja koja ne mogu da se ispune – gubi poverenje i rizikuje i sebe i svoje interese“.

ZAPAD NA MUKAMA: Kako sprečiti kolaps ukrajinske vojske sada prioritet

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA