Najnovije

NATO TRUPE VEĆ U UKRAJINI! Šef poljske diplomatije sve priznao

Za razliku od nekih političara, neću nabrajati te zemlje, rekao je Radoslav Sikorski.

Nedugo nakon što je izjavio da slanje vojnog osoblja iz zapadnih zemalja na teritoriju Ukrajine nije nezamislivo, jer "Rusija treba da se plaši", poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski je priznao da su neke NATO zemlje već poslale svoju vojsku u Ukrajinu.

"Vojnici NATO-a su već u Ukrajini. Za razliku od nekih političara, neću nabrajati te zemlje", kazao je Sikorski tokom diskusije povodom 25. godišnjice pristupanja Poljske Alijansi, emitovane na Jutjub kanalu "Sejma RP".

Prema njegovim rečima, "Rusija je napadom na Ukrajinu pokazala da je civilizacijski nesposobna da prihvati zapadne vrednosti i da ne može mirno da koegzistira sa svojim susedima".

On je podržao inicijativu francuskog predsednika Emanuela Makrona da pošalje NATO trupe u Ukrajinu, navodeći da je glavni cilj "kreativan" potez koji će poremetiti planirani scenario Rusije.

"Politiko" je preneo da Francuska nastoji da izgradi vojni savez zemalja koje su spremne da pošalju svoje oružane snage u Ukrajinu, po cenu produbljivanja konfrontacije sa "opreznijom" Nemačkom.

Prema pisanju lista, većina evropskih zemalja, uključujući Nemačku i Češku, izjavile su da ne planiraju da šalju trupe u Ukrajinu.

EVROPA NA IVICI PUCANJA: Diplomate veruju u mogućnost raspada NATO alijanse

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA