Najnovije

RUSI FORMIRALI NOVU JEDINICU: Ovaj potez pokazuje ozbiljne namere vojnog vrha

Moskovski vojni stručnjak Vasilij DANDIKIN: Povratak te flotile je pokazatelj ozbiljnih namera našeg vojnog vrha jer će igrati važnu ulogu u oslobađanju Zaporožja i Hersonske oblasti.

„Ne isključujem - dodao je - da će u flotili biti brodova sa višecevnim bacačima raketa i PVO-sredstvima. Treba očekivati i oklopne čamce i minolovce jer će neprijatelj postaviti minska polja i na Dnjepru“.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu najavio je ponovno uspostavljanje Dnjeparske flotile.

To može biti direktno povezano sa novom etapom Spacijalne vojne operacije i stvaranjem „tampon zone“ bezbednosti. u Ukrajini, o kojoj je pre neki dan govorio Vladimir Putin.

Prema rečima moskovskog vojnog stručnjaka Vasilija Dandikina, povratak te flotile je pokazatelj ozbiljnih namera ruskog vojnog vrha jer će igrati važnu ulogu u oslobađanju Zaporožja i Hersonske oblasti.

Šojgu je otkrio da je Dnjeprska flotila već formirana i da će u njenom sastavu biti i brigada rečnih čamaca.

Dandikin je podsetio da Dnjeparska rečna flotila ima bogatu istoriju:

Bila je to zaslužna, ordenonosna flotila. Formirana je pre Velikog otadžbinskog (Drugog svetskog) rata. Učestvovaola je u bitkama na Dunavu i stigala do Berlina. Završila je svoj ratni put na reci Špreji - kod Rajhstaga.

Upitan - koje oružje flotila može imati, Dandikin je naveo:

Najverovatnije će to biti kombinacija brodova malog deplasmana. Ne isključujem da će biti brodova sa višecevnim bacačima raketa i protivvazdušnim sredstvima. Treba očekivati i oklopne čamce i minolovce jer će neprijatelj postaviti minska polja i na Dnjepru. Ne isključujem da će i kijevski režim koristiti čamce i desantnu opremu na toj reci. Govori se da mu Finci mogu dati i da operisat na moru, između ušća Buga i Dnjepra.

Dandikin je uveren da se Dnjeparska flotila vraća ne samo radi odbijanja napada, već i zbog sadejstava sa ruskim kopnenim jedinicama, marincima i desantnim snagama.

Po njegovom mišljenju, borbeno angažovanje flotile je veoma ozbiljan zadatak za novog komandanta ruske Ratne flote admirala Aleksandra Mojsejeva.

Pored ostalog, i u funkciji buduće tampon-zone:

„Ona će u tome imati važnu ulogu. Sada se i dalje granatiraju Hersonska i Zaporoška oblast, Luganska Donjecka Republika i naša pogranična područja. U svakom slučaju, moraćemo da pređemo na desnu obalu Dnjepra.

RAT UŽIVO: Ruska vojska uništila komandne centre ukrajinske vojske "kindžalima"

Izvor: Fakti.org

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA