Najnovije

PANIKA U POLJSKOJ! Ruska raketa prošla kroz njihov vazdušni prostor

Rano jutros Rusija je narušila vazdušni prostor Poljske sa krstarećom raketom koja je lansirana na ciljeve u zapadnoj Ukrajini, saopštile su oružane snage Poljske.

"Obaveštavamo vas da je 24. marta 2024. godine u 04.23 došlo do narušavanja vazdušnog prostora Poljske jednim od krstarećih projektila koje je noćas lansirala dalekometna ratna avijacija Ruske Federacije. Mete napada bili su gradovi na zapadu Ukrajine", navodi se u objavi poljskih oružanih snaga na platformi Iks.

U saopštenju se dodaje da je ruski projektil ušao u poljski vazdušni prostor u blizini grada Oserdova (LJublinsko vojvodstvo), kao i da je vojnim radarskim nadzorom ustanovljeno da je u poljskom vazdušnom prostoru leteo 39 sekundi.

"Pokrenute su sve neophodne procedure za obezbeđivanje bezbednosti poljskog vazdušnog prostora. Između ostalog, aktivirane su i poljska i saveznička ratna avijacija", navodi se u Iks objavi oružanih snaga Poljske, prenosi Tanjug.

GORI CELA UKRAJINA - DOSLOVNO SVAKI DEO U VAZDUŠNOJ OPASNOSTI! Bombe odjekuju Kijevom, žestoka odmazda, pala bomba kod granice sa Poljskom

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA