Najnovije

KIJEV GRANATIRA RUSKE NOVINARE: Moskva apeluje na međunarodnu zajednicu da reaguje

Rusija zahteva od međunarodnih struktura da preduzmu mere nakon što su Oružane snage Ukrajine pucale na novinare luganske filijale ruske televizije VGTRK „Vesti Lugansk“ u LNR, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona se oglasila povodom vesti da se snimateljska ekipa TV kanala „Vesti Lugansk“ našla na meti ukrajinskih snaga na kremenskom pravcu. Snimatelj TV kanala Denis Šum ranjen je u nogu, dok je dopisnik Artjom Jundas dobio potres mozga.

Po rečima Zaharove, Moskva ocenjuje pomenuti incident kao „još jednu zločinačku akciju“ Kijeva, koji „domaće novinare i ratne dopisnike i dalje smatra prioritetnom metom“.

„Zahtevamo od relevantnih međunarodnih struktura da odlučno osude i preduzmu odgovarajuće mere reagovanja na seriju terorističkih napada kijevske klike i njenih agenata na predstavnike domaće medijske sfere“, poručila je Zaharova.

Kako je prethodno saopštila televizija „Vesti Lugansk“, ukrajinska vojska ispalila je na snimateljsku ekipu tri granate iz artiljerije. Oni su trenutno van životne opasnosti. Vozilo, kojim su novinari evakuisani sa mesta granatiranja, pokušao je da pogodi ukrajinski FPV dron, ali je promašio, rekao je direktor televizije „Lugansk“ Nikolaj Dolgačev.

ZELENSKI "OBELODANIO" PLAN: Nova kontraofanziva i rušenje Krimskog mosta

Izvor: Sputnikportal

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA