Najnovije

UKRAJINA ĆE BITI POTPUNO OSAKAĆENA! Neće moći da ispuni NATO zahteve

Sukob u Ukrajini se bliži svom logičnom kraju, zemlja će biti osakaćena, u njoj će biti malo ljudi i u takvom obliku neće moći da uradi ono što je NATO od nje zahtevao, izjavio je bugarski novinar Vasil Vasiljev televiziji „Evrokom“.

„Američki senator Majk Li, koji je blizak Donaldu Trampu, upozorio je da su obaveze SAD prema Ukrajini na račun NATO-a, veoma opasne obaveze. U tim sporazumima nema nikakve prednosti. Senator je naglasio: „Moramo povući crvene linije za NATO – u NATO-u mogu biti Ukrajina ili SAD, ali ne i jedna i druga! A Jens Stoltenberg tvrdi da će se vrata za ulazak Ukrajine u NATO otvoriti, ali, naravno, nije rekao kada“, rekao je bugarski novinar.

Kijev sada preživljava isto ono što i Turska preživljava decenijama. Evropska unija obećava Ankari članstvo, ali do sada joj nije dozvolila ni da se nađe na njenom pragu.

Vasiljev je komentarisao i budućnost razvoja NATO-a.

„U slučaju Trampove pobede, on će dati naredbu da se povećaju vojni troškovi kako bi saveznici kupovali više američkog naoružanja. Za to vreme će Evropljani upasti u takvu krizu da će veliki budžeti za odbranu izazvati socijalne nemire i političku nestabilnost“, dodao je on.

Bugarski novinar zaključuje da bi protivurečnosti zbog ambicija i pritisaka mogle da nateraju neke da se odvoje od bloka ili da ga čak podele.

KIJEV GRANATIRA RUSKE NOVINARE: Moskva apeluje na međunarodnu zajednicu da reaguje

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA