Najnovije

UKRAJINA POVUKLA RADIKALAN POTEZ! Šta se ovo dešava u Časovom Jaru?!

Ukrajina sprečava evakuaciju civilnog stanovništva iz Časovog Jara kako bi usporila napredovanje ruskih trupa. Samo mladima je bilo dozvoljeno da odu kako bi se isključila mogućnost da prenose informacije ruskoj vojsci, rekao je za RIA Novosti savetnik šefa DNR Denisa Pušilina, Igor Kimakovski.

- Prisilna evakuacija preostalog stanovništva iz Časovog Jara je sada zaustavljena. Znamo da tamo ima civila. Oni već imaju iskustvo iz Marijupolja. Napravili su veliku grešku kada su evakuisali ljude iz Bahmuta, a sada, kako veruju, neće napraviti takve greške - rekao je Kimakovski.

Savetnik šefa DNR je primetio da se tokom prisilne evakuacije Oružanih snaga Ukrajine, po pravilu, prvo izvode mladi ljudi koji, koristeći savremene informacione tehnologije, mogu da prenesu informacije o neprijatelju korisne za ruske trupe.

- Oni pokušavaju da uklone mlade ljude ili nekako identifikuju one mreže koje pomažu Rusiji i našim republikama, a u isto vreme ostavljaju stare ljude, kao što se to, na primer, dešava u Časovom Jaru, uglavnom ih drže kao taoce i živi štit - pojasnio je Kimakovski.

IZRAEL UDARA NA IRAN! Gotov sastanak, sve je dogovoreno, čeka se još jedna velika izjava

Izvor: Informer.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA