Najnovije

DVERI: Naprednjačka pljačka se meri u milijardama evra - EKSPO košta kao pola grada u Indoneziji

Razmere pljačke državnog novca, odnosno novca građana Srbije, od strane aktuelnog režima Aleksandra Vučića i SNS-a, mere se u milijardama evra. Ne treba biti veliki finansijski stručnjak da bi se ta pljačka uvidela, već je dovoljno uporediti cene koštanja pojedinih projekata u Srbiji sa cenama u inostranstvu i lako će se doći do tih frapantnih podataka, tvrdi Miodrag Preković, član Privremene uprave Srpskog pokreta Dveri.
Miodrag Preković / Skrinšot

Miodrag Preković / Skrinšot

Prvi takav primer jeste izložbena manifestacija „EXPO 2027“ u Beogradu, za čije potrebe će, po rečima Aleksandra Vučića, biti utrošeno i do 15 milijardi evra. U isto vreme, Indonezija gradi POTPUNO NOVI glavni grad koji će koštati 32 milijarde dolara (oko 29 milijardi evra). Drugi primer jeste izgradnja Nacionalnog stadiona u Surčinu kapaciteta 52.000 mesta. Početna cena je bila 250 miliona evra, zatim je ona uvećana na 350 miliona, a na kraju će taj iznos verovatno biti ogromnih 900 miliona evra. Sa druge strane, u Maroku grade novi stadion kapaciteta 113.000 mesta koji će koštati 470 miliona evra, izneo je Preković informacije u izjavi dostavljenoj medijima.

Ako na sve ovo dodamo da je kilometar izgradnje auto-puta u Srbiji nekoliko puta skuplji nego kilometar u Evropi, kao i mnoge druge nameštene javne nabavke u kojima učestvuju jedan ili dva ponuđača bliska vlastima, dolazi se do najmasovnije pljačke u istoriji Srbije i zato ova naprednjačka interesno-koruptivna grupa mora što pre otići sa vlasti, kaže Preković u svom saopštenju.

Pročitajte OVDE šta Stefanović poručuje Vučiću, Brnabićevoj i Šapiću

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA