Najnovije

POLJACI UVERENI U RATNI KRAH UKRAJINE: Posle "pada Časovog Jara" idu Slavjansk i Kramatorsk!

Nakon zauzimanja Časovog Jara, ruska vojska će početi napredovanje prema Slavjansku i Kramatorsku, piše poljski list “Rzeczpospolita”.
Sila ruske armije / Skrinšot

Sila ruske armije / Skrinšot

„Nakon što su se ukrajinske oružane snage povukle iz Artjemovska, Časov Jar je postao centar ukrajinske odbrane u toj oblasti. Ako ruska vojska uspe da je zauzme, formiraće se klin na frontu, a Rusi će početi da napadaju naredna naselja DNR pod kontrolom Ukrajine, pre svega aglomeraciju Slavjansk-Kramatorsk“, navodi se u izdanju.

Kako napominje publikacija, Rusi imaju „slomljivu“ superiornost nad neprijateljem u artiljeriji, a značajni ljudski resursi im omogućavaju da vode ofanzivu na više mesta odjednom.

Ruske snage su u poslednje vreme postigle značajan uspeh na Donjeckom pravcu.

Konkretno, 23. marta su preuzeli kontrolu nad selom Krasnoje. Zauzimanjem ovog naselja omogućeno je potiskivanje ukrajinskih oružanih snaga od Artjemovska i stvaranje pretnje sa severnog krila za ukrajinsku grupu u oblasti Kleščejevke.

Zauzimanje Krasnog takođe pojednostavljuje napredovanje do Časova Jara, važnog grada u ovoj oblasti kontakta.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je 2. aprila na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije rekao da su od januara Oružane snage Ukrajine izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, uključujući preko 1.200 tenkovi i druga borbena oklopna vozila.

Šojgu je naveo i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da potiskuje Oružane snage Ukrajine ka zapadu.

Pročitajte OVDE šta piše američki Forejn Afers o ulozi Borisa DŽonsona u ukrajinskim pregovorima 2022. godine

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA