Najnovije

UKRAJINA I RUSIJA DVA MESECA TAJNO PREGOVARALE: Nešto čudno se dogodilo u poslednji momenat!

Turska je dva meseca vodila pregovore sa Ukrajinom i Rusijom o sporazumu za osiguravanje bezbednosti plovidbe u Crnom moru, ali je Kijev odustao od njih, saopštio je Rojters, pozivajući se na izvore.

Kako se navodi, Ujedinjene nacije su podstakle strane na pregovore, a Ankara je delovala kao posrednik. Ukrajina je pristala da predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan 30. marta objavi da je sporazum zaključen, ali je onda u poslednji momenat odustala. Ističe se da nisu poznati razlozi Kijeva za donošenje takve odluke.
Prema tekstu nacrta sporazuma u koji je Rojters imao uvid, strane su se bile obavezale da će pružiti bezbednosne garancije trgovačkim brodovima u Crnom moru, da ih neće gađati ili pretresati ako ne prevoze vojni teret.

Podsećamo, Erdogan je krajem februara saopštio da je neophodno da se zaključi sporazum o osiguravanju bezbednosti komercijalne plovidbe u Crnom moru. Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Veršinjin je, komentarišući Erdoganovu inicijativu, istakao da ona nije povezana sa sporazumom o žitu.

TAJNI PLAN PUTINA ZA IRAN I IZRAEL: Ovo odlučio da uradi!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA