Najnovije

MUP SRBIJE: Privedeni pripadnici "kosovske" policije - zadržan zamenik direktora!

Nakon privođenja četiri pripadnika tzv. kosovske policije, određeno je zadržavanje do 48 sati zameniku direktora tzv. kosovske policije Dejanu Jankoviću, u cilju utvrđivanja činjenica i neophodnih provera u pogledu bezbednosti Republike Srbije, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Ostala lica su, nakon utvrđenih bezbednosnih provera, puštena.
MUP Srbije / Skrinšot

MUP Srbije / Skrinšot

Prethodno je u MUP-u rečeno da su četvorica pripadnika tzv. kosovske policije privedena u sredu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan. Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbednosnih provera, precizirano je iz MUP-a.

MUP je juče saopštio da su neosnovane tvrdnje Prištine o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i navelo da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija.

Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provere u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu.

Prištinski mediji objavili su ranije juče da su navodno stotine građana KiM bile blokirane u Srbiji na prelazu sa Hrvatskom i da im nije bilo dozvoljeno da nastave putovanje.

Predstavnici privremenih prištinskih institucija optužili su Beograd da je to odgovor na odluku Parlamentarne skupština SE da usvoji preporuku za prijem tzv. Kosova u SE.

Pročitajte OVDE šta Pavić kaže o rezoluciji o Srebrenici i kraju BiH

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA