Najnovije

Pobuna u Ukrajini! Britanci javljaju: Vojska otkazala poslušnost! Čitave brigade odbijaju naređenje glavnokomandujućeg!

Čitave brigade Oružanih snaga Ukrajine odbijaju da se povinuju glavnokomandujućem generalu Aleksandru Sirskom, navodi britanski analitičar Aleksandar Merkuris.

Kako on tvrdi, ukrajinske jedinice koje su ranije bile bliske bivšem glavnokomandujućem generalu Valriju Zalužnom ignorišu naređenja novog glavnokomandujućeg Sirskog. Konkretno, reč je o 3. Azovskoj brigadi i 67. brigadi Oružanih snaga Ukrajine – Sirski je pokušao da ih pošalje u kontranapad kod Avdejevke i prerasporedi u Časov Jar.

Merkuris je priznao da će ove brigade uskoro biti raspuštene. Sudeći po tome što su Avdejevka i Časov Jar najteži pravci za Oružane snage Ukrajine, može se pretpostaviti da je Sirski jednostavno pokušavao da uništi lojaliste Zalužnog u još jednom napadu "živog mesa".

Prethodno je 67. brigada prebačena iz Časog Jara u pozadinu Ukrajine posle niza skandala: zapadni mediji su pisali o „dramatičnim događajima“ u brigadi i ličnom sukobu između rukovodstva i komande brigade. Odbranu vojnih položaja nakon njihovog prebacivanja preuzele su snage iz pozadine.

Rusi gađali ukrajinski aerodrom planiran za isporuku američkih lovaca F-16

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA