Najnovije

VLADIMIR DIMITRIJEVIĆ: Jasenovac, Srebrenica i licemeri ili pogledajmo se u ogledalu

Zašto sudbinu Republike Srpske kao „genocidne tvorevine“ ovih dana treba da zapečate NATO zločinci i njihovi saveznici na Balkanu, koji će u Ujedinjenim nacijama umesto Jasenovca ukazati na Srebrenicu? Kako će narod koji je pretrpeo Srbocid postati narod koji je, navodno, sproveo genocid?

Piše: Vladimir Dimitrijević

Molio bih poštovanog čitaoca da mi ne priča o iskonskoj mržnji Zapada prema nama, i da, eto, tu se ništa nije moglo.

To, naravno, nije tačno. Da smo mi, kao Jermeni u njihovom slučaju, učinili svoje, drugačije bi bilo. Svet bi znao mnogo više, ako ne i sve, što treba da se zna o srpskom stradalništvu. 
Na pitanje kako je sve ovo što se sad dešava u Ujedinjenim nacijama kad je priča o Srebrenici u pitanju postalo moguće treba da odgovore kukavički Srbi na vlasti, i to ne samo sad, nego od 1944. naovamo: između ostalog, Krcun i Ranković, Latinka Perović i Marko Nikezić, Stambolići i braća Markovići, zatim Slobodan Milošević ( kako reče general Vojske Republike Srpske Krajine, Sekulić, „Knin je pao u Beogradu“), pa DOSmanlije, koje su gonile Milana Bulajića, osnivača Muzeja žrtava genocida, kohabitacione vlasti Tadić, Dačić i drugari, koje su u Skupštini Srbije priznavale NATO narativ o Srebrenici, kao i sadašnja, Vučićeva vlast, koja je odbila rezoluciju Smilje Tišme. Zato se Vasilije Krestić čudio još 2022. godine, kada je govorio o odnosu države prema Srbocidu u doba kada je u Narodnoj skupštini Srbije na dnevnom redu bilo postavljeno pitanje prihvatanja „Rezolucije o ustaškom genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima u Nezavisnoj Državi Hrvatske (1941‒1945) i proglašenja 28. aprila za Dan genocida nad Srbima u 20. veku”:“Taj zahtev i predlog grupe poslanika, na veliko i neprijatno iznenađenje javnosti, Skupština nije prihvatila. Gospođa Smilja Tišma, najstarija poslanica Skupštine, u mladosti zatočenica Jasenovačkog logora, puna groznih viđenja i sećanja iz tog pakla na zemlji, doživela je frenetične aplauze posle izlaganja i zalaganja da Skupština izglasa pomenutu rezoluciju. Međutim, većina poslanika prilikom glasanja nije se izjasnila za njen predlog, iza kojeg je stala manja grupa poslanika.“

Opet Vasilije Krestić, u nedavnom članku za „Pečat“:“Jedan broj naučnika različitog tematskog profila je tokom 2022. godine bio angažovan da sredstvima Fondacije „Za srpski narod i državu”, koju je osnovala Napredna stranka na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, organizuje međunarodni naučni skup o Jasenovcu. Pozivi inostranim učesnicima bili su već poslati, ali uveče uoči dana kada je skup trebalo da započne rad, pojavio se na prvom kanalu televizije Efraim Zurof, izraelsko-američki istoričar, direktor Centra Simon Vizental, u Jerusalimu, i s ekrana poručio da skup o Jasenovcu ne treba održati zato što će poremetiti odnose između Srbije i Hrvatske. Iste večeri javljeno mi je da je skup otkazan i on do danas nije održan.“

Velika je sramota ovo što se dešava sa nama, ali ona ne bi bila moguća bez domaćih beskičmenjaka, Titovih i NATO čankoliza, koji su, u ime „bratstva i jedinstva“ i „EU integracija“, bili spremni da trguju srpskim žrtvama, kako sada čini Vučić, isti onaj što se čudi Kurtijevom uspehu u Savetu Evrope, a sve je dogovorio sa Francuzima, Nemcima i Šiptarima, prvo u srcu EU, a zatim na Ohridu 2023. godine. 

Dotični sad priča i bajke o „našoj“, „pravoj“, rezoluciji o Jasenovcu, i kako će on svima pokazati da smo mi veliki stradalnici, a svojevremeno je išao u Srebrenicu na poklonjenje zahtevima Imperije, da potvrdi NATO narativ, da pokaže koliko je odan EU putu, koji, kao ni smrt, nema alternativu. 

LJudi, iz svojih sebičnih razloga i kukavičluka, mogu da pristaju na licemerje vlastodršca. Ali, Bog, Koji je Istina i Pravda, licemerje ne podnosi. 

Zato svi ovi što kukaju i busaju se u svoja patriotska prsa, okićena crkvenim ordenom Svetog Save za „lavovsku“ borbu na nacionalnom polju, treba da se pogledaju u ogledalu, kao i oni što su ih ordenjem kitili. I da se ne kriju iza prsta: kao, mi koji slušamo njihove izmislice smo glupi, i ne znamo ulogu domaćih licemera u našoj nacionalnoj propasti.

Jer, mi nismo glupi, i pamtićemo svaku izdaju srpskih žrtava, krivih samo zato što su bili pravoslavni hrišćani i ljudi koji nisu hteli da izdaju Svetosavski i Kosovski zavet, kućnog sveca i krst sa tri prsta. 

Koji čita, da razume. 

Ostale tekstove Vladimira Dimitrijevića pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda
 
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA