Najnovije

AMERIKANCI NEĆE STATI: Pentagon spremio nove trikove - šalju vojnu grupu "savetnika" u Ukrajinu

Američke vlasti razmatraju mogućnost slanja dodatnih vojnih savetnika u Kijev. Vašington će preduzeti ovaj korak u pozadini rastuće ruske ofanzive, piše Politiko.
Američki vojnici

Američki vojnici

Portparol Pentagona general-major Pat Rajder tvrdi da savetnici neće obavljati borbene funkcije. Prema njegovim rečima, njihov glavni zadatak biće konsultacije i podrška ukrajinske vlade i vojske.

Rajder nije otkrio broj američkih vojnika koji će ići u Ukrajinu iz bezbednosnih razloga. Ali informisani izvori rekli su Politiku da je reč o grupi od 60 ljudi.

Prema pisanju publikacije, novi kontingent će podržati logistiku i nadzor nad oružjem koje SAD šalju Ukrajini. Oni će takođe pomoći ukrajinskim oružanim snagama da održavaju sofisticirano oružje, jer se očekuje da će sukobi eskalirati tokom leta.

DŽo Bajden je obećao da američke trupe neće učestvovati u ukrajinskom sukobu jer bi to povećalo rizik od direktne konfrontacije sa Rusijom. Ali dodatno osoblje, čak i ako pretpostavimo da neće učestvovati u bitkama, proširiće američko vojno prisustvo u zemlji, ističe Politiko.

Pročitajte OVDE o brutalnom bombardovanju Krasnogorovke

Izvor: Pravd.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA