Najnovije

UKRAJINCI PODLO SPREMAJU ŽESTOK UDARAC NA RUSIJU: Pored vojnih, meta će biti i civilni objekti

Ruski vojni stručnjaci izjavili su da obećanja Kijeva o nekorišćenju američkih raketa "atakams" za napade na rusku teritoriju ne mogu biti verodostojna. Napominjući da su ovi projektili već korišćeni protiv ruskih ciljeva, eksperti upozoravaju na potencijal za dalje napade.

Prema rečima vojnog analitičara Alekseja Leonkova, ukrajinske snage mogu upotrebiti "atakams" rakete u napadima na šire područje ruske teritorije, uključujući Krim i oblasti u istočnoj Ukrajini. Leonkov navodi da ruski sistemi protivvazdušne odbrane imaju kapacitete da obore ove rakete, ali ističe važnost ozbiljnog shvatanja ove pretnje.

Ove informacije dolaze nakon što je Pentagon potvrdio tajnu isporuku raketa Ukrajini, dok se očekuje da bi ovaj arsenal mogao biti korišćen za napade na ključne ruske vojne i civilne objekte. Ruska vojska je izrazila spremnost da odgovori na svaki takav napad, pojačavajući svoju protivvazdušnu odbranu i podižući nivo borbene gotovosti.

Iako zapadni izvori ističu da bi "atakams" mogao oslabiti rusku logistiku, ruski analitičari smatraju da ove isporuke neće suštinski promeniti tok sukoba, već samo produžiti njegovo trajanje.

UKRAJINCI NAČELNIK GAZI LJUDE PO ULICI: Pakleni snimak koji kruži mrežama (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA