Najnovije

STREPI SE OD "NAJGOREG SCENARIJA": Amerika u panici

Visoki američki zvaničnici rekli su za CNN da trenutno veruju da je napad Irana "neizbežan", stav koji dele i njihove izraelske kolege. Dve vlade rade na tome da se pripreme za ono što dolazi, jer predviđaju da bi se iranski napad mogao odvijati na više različitih načina – i da su i američka i izraelska imovina i osoblje u opasnosti da budu meta.

Predstojeći iranski napad bio je glavna tema razgovora o telefonskom razgovoru predsednika DŽoa Bajdena sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom u četvrtak.

- U petak dve vlade nisu znale kada i kako Iran planira da uzvrati - rekao je zvaničnik.

Strepi se od "najgoreg scenarija"

Direktan udar Irana na Izrael jedan je od najgorih scenarija za koji se Bajdenova administracija sprema, jer bi to dovelo do brze eskalaciju ionako burne situacije na Bliskom istoku. Takav udar bi mogao da dovede do toga da se rat između Izraela i Hamasa proširi u širi, regionalni sukob – nešto što je Bajden dugo pokušavao da izbegne.

Prošlo je dva meseca otkako su iranski zastupnici napali američke snage u Iraku i Siriji, što je period relativne stabilnosti nakon višemesečnog lansiranja bespilotnih letelica, raketa i projektila usmerenih na američke objekte. Jedini izuzetak nastao je u utorak, kada su američke snage oborile dron u blizini garnizona Al Tanf u Siriji. Napad dronovima, za koji je Ministarstvo odbrane saopštilo da su ga izveli iranski posrednici, usledio je nakon izraelskog udara na iranski konzulat u Damasku.

Bitka za Časov Jar: Rusi nastavljaju napredovanje odbijajući protivnapade (MAPA/VIDEO)

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA