Najnovije

„Pažljivo pratimo“: Rusija nudi pomoć Iranu i u istrazi uzroka incidenta

Rusija je spremna da pruži pomoć u potrazi za helikopterom u kojem se nalazio predsednik Irana i istrazi uzroka incidenta, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za Sputnjik.

„Pažljivo pratimo informacije o sudbini putnika trećeg helikoptera u kojem su, između ostalih, bili visoki zvaničnici Irana, uključujući predsednika Raisija. Iskreno se nadamo da su živi i da nisu u životnoj opasnosti. Rusija je spremna da pruži svu neophodnu pomoć u potrazi za nestalim helikopterom i istrazi uzroka incidenta“, poručila je Zaharova.

Podsećamo, gelikopter, u kojem se nalazio predsednik Irana Ibrahim Raisi, doživeo je nesreću na severozapadu Irana. U helikopteru su se nalazili i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan, kao i guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati.

Kako su javili mediji, helikopter je imao teško sletanje u gradu DŽulfa u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan. Na mesto pada helikoptera poslati su vojni helikopteri. U toku je spasilačka akcija, ali je otežavaju loši vremenski uslovi – gusta magla, kiša i mrak. Mnoge zemlje ponudile su pomoć Iranu u akciji potrage i spasavanja. Rusija saopštila i da je spremna da pruži pomoć u istrazi incidenta.

Hamneji: Nadam se da je Raisi živ, neće biti potresa u funkcionisanju...

Izvor: Sputnik.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA