Najnovije

MILAN VASIĆ OTIŠAO U MANASTIR! Glumac poslao jaku poruku na Vaskrs: Vodite decu u svetinje

Poznati glumac, koji je rodom iz Kosovske Kamenice, Milan Vasić veoma vodi računa o tradiciji i poštuje sve običaje, a najradosniji hrišćanski praznik, Vaskrs odlučio je da provede u poseti manastirima Ravanica i Manasija. Za svoje pratioce na društvenim mrežama imao je poruku.

"Obilazite svoje svetinje, vodite svoju decu i pričajte im o njihovim kraljevima, carevima, kneževima i svojim korenima. Hristos vaskrese. Srećan vam Uskrs", poručio je Vasić, dok je bio u manastiru Ravanica.

"Dođoh do mog kneza Lazara. Predlažem svima, ako već ne možete da odete na Kosovo i Metohiju, u rodni kraj kneza Lazara, i selo Prilepac, da dođete u manastir Ravanicu, zadužbinu kneza Lazara iz 14. veka. Prelep je manastir, a imate i tu čast da se poklonite knezu Lazaru", rekao je glumac, pa progovorio o manastiru Manasija: "Ovo je zadužbina Lazarevog sina, despota Stefana Lazarevića. Manastir je izgrađen početkom 15. veka".

"Kada je knez Lazar završio manastir Ravanicu, došao je njegov sin, despot Stefan i manastir mu se jako dopao. A onda je rekao ocu da će on da napravi još lepši, sa mnogo više svetlosti i to je i dobio. Tako što je napravio velike prozore", dodao je on u videu koji je objavio na Instagramu.

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA