Najnovije

MEDVEDEV U SVOM STILU: Nacizam neće nestati sam od sebe - to je istorijska misija Rusije

Nacizam neće nestati sam od sebe, njegovo konačno iskorenjivanje je istorijska misija Rusije, a u tome je podržava većina svetske populacije koja ne želi da živi po naredbama samozvane "zlatne milijarde", istakao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev. 
Medvedev

Medvedev

U autorskom članku "Kako su Anglosaksonci promovisali fašizam u 20 veku i oživeli ga u 21.", Medvedev poručuje da velika većina zemalja u svetu želi da bira sopstveni nezavisni put i spremna je da gradi odnose isključivo na osnovu ravnopravnosti i međusobnog poštovanja.

"Pobeda Rusije u najkrvavijem ratu dvadesetog veka dala je čovečanstvu šansu za miran i stabilan razvoj i stala na kraj snovima agresora o svetskoj dominaciji kroz genocid nad čitavim narodima", naveo je Medvedev.

Zapad "odgajio" Hitlera kako bi obuzdao SSSR

Zapad je posebno i pažljivo "negovao" nemački nacizam kako bi ga iskoristio da obuzda Sovjetsku Rusiju i spreči širenje ideje o univerzalnom jedinstvu radničke klase i pravu nacija na samoopredeljenje, napisao je Medvedev.

Slogani boljševika su ugrožavali dobrobit zapadnih elita i njihovu kolonijalnu politiku, ocenio je Medvedev.

"Revanšistička i druga ultraradikalna osećanja, ideje o formiranju 'novog svetskog poretka' na čelu sa arijevskom rasom ne donose novac same po sebi i, bez finansijske podrške, ostaju samo reči planove upravo od Anglosaksonaca", napisao je Medvedev i dodao da Treći Rajh nikada ne bi mogao da naoruža svoju vojsku bez bliske saradnje sa spoljnim silama.

Neophodno je "naučiti gorke lekcije" prošlosti kako bi se sprečilo novo oživljavanje nacizma, smatra Medvedev.

Svi koji se danas protive agresiji Kolektivnog zapada i pokušajima fašističke osvete moraju da ujedine svoje napore da bi pobedili neonacizam, poručio je Medvedev.

"Zajedno sa svojim drugovima i partnerima gradimo novi, pravičan i multipolarni svetski poredak", zaključio je ruski zvaničnik.

Medvedev je čestitao Dan pobede na društvenim mrežama i objavio snimak sa izložbe u parku Pobeda na Poklonoj gori u Moskvi, gde je izloženo neprijateljsko naoružanje i vojna oprema koju su ruski vojnici zaplenili tokom Specijalne vojne operacije.

Na snimku koji je podelio vidi se uništeno oružje NATO zemalja, SAD, Nemačke, Velike Britanije, Švedske i drugih zemalja koje su svoju vojnu tehniku poslale Ukrajini, ali i kadrovi sa prve parade pobede 1945. godine kada su ruski vojnici bacili oznake, zastave i simbole nacističke Nemačke.

Pročitajte OVDE upozorenje Nariškina

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA