Najnovije

MAKRON POSLAO PORUKU PUTINU! Zapad je spreman, kakva je ovo najava

Zapad će podržavati Ukrajinu onoliko intenzivno koliko bude potrebno od svih mogućih napada Rusije, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron.

„Stvorio sam stratešku dvosmislenost i sve više zemalja je podržava... I više ne govorimo da ćemo samo podržavati Ukrajinu onoliko dugo koliko bude potrebno, mi zvanično kažemo da ćemo je podržavati onoliko intenzivno koliko bude potrebno, što znači da smo spremni da odgovorimo na svaki napad od strane Rusije“, rekao je Makron na pres konferenciji po završetku samita EU u Briselu.

Francuski predsednik je dodao da mnogi na Zapadu veruju da se Rusija neće navodno zaustaviti na Ukrajini.

„Ako neko misli da će se Rusija zaustaviti na Donbasu i Krimu, greše. I svi to misle. Američki predsednik je pre nekoliko dana rekao nešto slično: ko veruje da će se oni zaustaviti? Zato i dalje pozivam sve nas da dobro razmislimo. Ako tako mislimo, ako vidimo šta se dešava onda nemamo nikakvog interesa da čekamo umesto da damo proporcionalni odgovor“, dodao je francuski predsednik.

Ranije je direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin izjavio da Francuska već priprema vojni kontingent za slanje u Ukrajinu i da će on u prvoj fazi brojati 2.000 vojnika. Ministarstvo oružanih snaga Francuske demantovalo je informaciju na društvenoj mreži „Iks“.

Portparol Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova ironično je na svom Telegram kanalu prokomentarisala demanti francuskog Ministarstva o prisustvu francuskih vojnika u Ukrajini, upitavši da li su se to francuske vlasti ponovo odrekle sopstvenih građana.

Makron je krajem februara izjavio, nakon konferencije o podršci Kijevu, da su lideri zapadnih zemalja razmotrili mogućnost slanja vojske u Ukrajinu, ali da ne postoji saglasnost po tom pitanju, kao i da ništa nije isključeno u zavisnosti od razvoja situacije.

Nakon toga, ministar odbrane Sebastijan Lekorno izjavio je da ne može biti reči o slanju vojnika sa ciljem učešća u sukobima u Ukrajini.

PAKAO U HARKOVU - NAROD NAPUŠTA GRAD: Ukrajinska armija stavila blokade i mobiliše redom

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA