Најновије

ХРВАТСКА: Споменици српским жртвама рата боље очувани од домаћих

"Животе су дали, за слободу, за слободу, српском народу – слава им, Бели орлови", натписи су на споменицима и гробовима српских бораца у Борову селу који су скандализовали неке Хрвате.
Ћирилични проблем, фото: Дневно.хр

Ћирилични проблем, фото: Дневно.хр

Случајни шетач, неупућен у крваву југословенску историју лако би могао да закључи како шета по српском тлу у коме су укопана тела српских хероја, а сходно томе и хрватских агресора. Спорни споменик удаљен је само 200-тињак метара од оног подигнутог за дванаесторицу измасакрираних хрватских полицајаца, за чију смрт до данашњег дана нитко није одговарао, пише хрватски портал Дневно. Жалећи се на запуштеност сопствених споменика и знамења, Дневно преноси и изјаву председника општине Борово, Зорана Баћановића: - Споменик Белим орловима? У Боровом селу? Не знам за њега – каже председник, упркос чињеници да су "четнички гробови у месту његове надлежности познати већини хрватске јавности", тврди Дневно. На упит о неуређеном споменику палим хрватским полицајцима, изјавио је: - О том споменику бригу би требали водити они који су га подигли... Мислим да су то полицајци... Нисам сасвим сигуран. Али, желим да знате да и ми понекад покосимо и очистимо њихов споменик – кратко је одговорио Зоран Баћановић.
Погледајте и:ХРВАТИ ОПЕТ ВРЕЂАЈУ: Сити напустио меч у Истри због расистичких увреда домаћих играчаХрватски стручњаци потврдили: Дешавају нам се климатске аномалије!Трећина Хрвата има секс са колегом или колегиницом
Извор: Правда, Дневно.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА