Najnovije

HRVATSKA: Spomenici srpskim žrtvama rata bolje očuvani od domaćih

"Živote su dali, za slobodu, za slobodu, srpskom narodu – slava im, Beli orlovi", natpisi su na spomenicima i grobovima srpskih boraca u Borovu selu koji su skandalizovali neke Hrvate.
Ćirilični problem, foto: Dnevno.hr

Ćirilični problem, foto: Dnevno.hr

Slučajni šetač, neupućen u krvavu jugoslovensku istoriju lako bi mogao da zaključi kako šeta po srpskom tlu u kome su ukopana tela srpskih heroja, a shodno tome i hrvatskih agresora. Sporni spomenik udaljen je samo 200-tinjak metara od onog podignutog za dvanaestoricu izmasakriranih hrvatskih policajaca, za čiju smrt do današnjeg dana nitko nije odgovarao, piše hrvatski portal Dnevno. Žaleći se na zapuštenost sopstvenih spomenika i znamenja, Dnevno prenosi i izjavu predsednika opštine Borovo, Zorana Baćanovića: - Spomenik Belim orlovima? U Borovom selu? Ne znam za njega – kaže predsednik, uprkos činjenici da su "četnički grobovi u mestu njegove nadležnosti poznati većini hrvatske javnosti", tvrdi Dnevno. Na upit o neuređenom spomeniku palim hrvatskim policajcima, izjavio je: - O tom spomeniku brigu bi trebali voditi oni koji su ga podigli... Mislim da su to policajci... Nisam sasvim siguran. Ali, želim da znate da i mi ponekad pokosimo i očistimo njihov spomenik – kratko je odgovorio Zoran Baćanović.
Pogledajte i:HRVATI OPET VREĐAJU: Siti napustio meč u Istri zbog rasističkih uvreda domaćih igračaHrvatski stručnjaci potvrdili: Dešavaju nam se klimatske anomalije!Trećina Hrvata ima seks sa kolegom ili koleginicom
Izvor: Pravda, Dnevno.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA