Најновије

СРБИЈА НА ВИДОВДАН ХАРА ПЛАНЕТОМ: Ватерполисти покорили цео свет!

БЕРГАМО - Ватерполисти Србије пласирали су се на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру наредне године, пошто су вечерас у Бергаму победили Хрватску 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1) у финалу завршног турнира Светске лиге.
Илустрација (Фото: ussportscamps.com)

Илустрација (Фото: ussportscamps.com)

Најефикаснији у екипи Србије био је Душко Пијетловић са три гола, док су по два гола постигли Душан Мандић и Андрија Прлаиновић. Најефикаснији у екипи Хрватске био је Сандро Сукно са два гола. То је девета титула у Светској лиги за Србију. Наша селекција је за тријумф у Светској лиги освојила новчану награду од 100.000 долара. У првој четвртини доминирале су одбране на челу са Пијетловићем и Павићем. Хрватска је средином четвртине повела голом Јоковића. Обе селекције су два пута пропустиле играча више. Хрвати су после 1:0 имали играча више, али је Пијетловић одлично интервенисао. После тајм-аута у последњем српском нападу Мандић је погодио мрежу Павића. Хрватима је остао последњи напад. Добили су и трећег играча више али је Јакшић одлично интервенисао. Хрватска је боље почела други део. Петерац Јоковића и гол Сукна са играчем више за убедљивију предност 3:1. Душко Пијетловић је на додавање Алексића смањио на 3:2. Одбрана је деловала добро, али је напад био нервозан. Хрвати су у последњем минуту добили играча више и постигли гол преко Вукићевића за 4:2. Србији је остало 29 секунди за последњи напад, али је на полувремену остало 4:2 за Хрватску. Пијетловић је почетком треће четвртине смањио на 4:3. Хрватска после тога два пута добија играча више, а другу прилику реализује Букић за 5:3. Прлаиновић је потом са петерца смањио на 5:4, а онда је Мандић изједначио на 5:5. Србија је први пут повела 6:5 почетком последње четвртине, а онда је сигурном игром дошла до заслужене победе. За најкориснијег играча Светске лиге проглашен је српски ватерполиста Душан Мандић, а за најбољег голмана Јосип Павић из Хрватске. Треће место на завршном турниру освојио је Бразил, који је победио САД после извођења петераца са 24:23.
Прочитајте још:Британски медији: Новак ђоковић је преварант!У БОРБИ ЗА НОВО ЗЛАТО: Србија у финалу ватерполо светске лиге!ВРХ: Српске кошаркашице освојиле титулу првака Европе!
Србија - Хрватска 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1) Базен Олимпијског центра. Гледалаца 1.200. Судије: Александреску (Румунија) и Гомез (Италија). Играч више: Србија 10 (5), Хрватска 12 (3). Два играча више: Хрватска 2(0). Петерци: Србија 1 (1), Хрватска 2 (2) СРБИЈА: Г. Пијетловић, Мандић 2, Гоцић, Ранђеловић, Ћук 1, Д. Пијетловић 2, Никић, Алексић, Јакшић 1, Филиповић, Прлаиновић 2, С. Митровић, Б. Митровић. ХРВАТСКА: Павић, Бурић, Петковић, Лончар, Јоковић 2, Букић 1, Вукићевић 1, Бушље, Сукно 2, Пашквалин, Шетка, Обрадовић, Бијач. Пласман: 1. Србија (100.000 долара), 2. Хрватска (70.000), 3. Бразил (50.000), 4. САД (35.000), 5. Аустралија (30.000), 6. Мађарска (25.000), 7. Италија (20.000), 8. Кина (15.000) Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА