Najnovije

SRBIJA NA VIDOVDAN HARA PLANETOM: Vaterpolisti pokorili ceo svet!

BERGAMO - Vaterpolisti Srbije plasirali su se na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine, pošto su večeras u Bergamu pobedili Hrvatsku 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1) u finalu završnog turnira Svetske lige.
Ilustracija (Foto: ussportscamps.com)

Ilustracija (Foto: ussportscamps.com)

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Duško Pijetlović sa tri gola, dok su po dva gola postigli Dušan Mandić i Andrija Prlainović. Najefikasniji u ekipi Hrvatske bio je Sandro Sukno sa dva gola. To je deveta titula u Svetskoj ligi za Srbiju. Naša selekcija je za trijumf u Svetskoj ligi osvojila novčanu nagradu od 100.000 dolara. U prvoj četvrtini dominirale su odbrane na čelu sa Pijetlovićem i Pavićem. Hrvatska je sredinom četvrtine povela golom Jokovića. Obe selekcije su dva puta propustile igrača više. Hrvati su posle 1:0 imali igrača više, ali je Pijetlović odlično intervenisao. Posle tajm-auta u poslednjem srpskom napadu Mandić je pogodio mrežu Pavića. Hrvatima je ostao poslednji napad. Dobili su i trećeg igrača više ali je Jakšić odlično intervenisao. Hrvatska je bolje počela drugi deo. Peterac Jokovića i gol Sukna sa igračem više za ubedljiviju prednost 3:1. Duško Pijetlović je na dodavanje Aleksića smanjio na 3:2. Odbrana je delovala dobro, ali je napad bio nervozan. Hrvati su u poslednjem minutu dobili igrača više i postigli gol preko Vukićevića za 4:2. Srbiji je ostalo 29 sekundi za poslednji napad, ali je na poluvremenu ostalo 4:2 za Hrvatsku. Pijetlović je početkom treće četvrtine smanjio na 4:3. Hrvatska posle toga dva puta dobija igrača više, a drugu priliku realizuje Bukić za 5:3. Prlainović je potom sa peterca smanjio na 5:4, a onda je Mandić izjednačio na 5:5. Srbija je prvi put povela 6:5 početkom poslednje četvrtine, a onda je sigurnom igrom došla do zaslužene pobede. Za najkorisnijeg igrača Svetske lige proglašen je srpski vaterpolista Dušan Mandić, a za najboljeg golmana Josip Pavić iz Hrvatske. Treće mesto na završnom turniru osvojio je Brazil, koji je pobedio SAD posle izvođenja peteraca sa 24:23.
Pročitajte još:Britanski mediji: Novak đoković je prevarant!U BORBI ZA NOVO ZLATO: Srbija u finalu vaterpolo svetske lige!VRH: Srpske košarkašice osvojile titulu prvaka Evrope!
Srbija - Hrvatska 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1) Bazen Olimpijskog centra. Gledalaca 1.200. Sudije: Aleksandresku (Rumunija) i Gomez (Italija). Igrač više: Srbija 10 (5), Hrvatska 12 (3). Dva igrača više: Hrvatska 2(0). Peterci: Srbija 1 (1), Hrvatska 2 (2) SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 2, Nikić, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 2, S. Mitrović, B. Mitrović. HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković, Lončar, Joković 2, Bukić 1, Vukićević 1, Bušlje, Sukno 2, Paškvalin, Šetka, Obradović, Bijač. Plasman: 1. Srbija (100.000 dolara), 2. Hrvatska (70.000), 3. Brazil (50.000), 4. SAD (35.000), 5. Australija (30.000), 6. Mađarska (25.000), 7. Italija (20.000), 8. Kina (15.000) Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA